Dominacija

Izvor: B92, 26.Jun.2022, 22:06

Dominacija

Srbija je još jednom potvrdila da je svetska velesila kada je u pitanju basketa 3x3.

"Orlovi" su su uspeli da na sedam planetarnih smotri osvoje čak pet zlatnih medalja.

Trijumfovali su na prvom Svetskom prvenstvu 2012. u Grčkoj, a potom i u Kini (2016), Francuskoj (2017), Filipinima (2018) i ove godine u Belgiji.

Srebro su uzeli 2014. u Rusiji, dok su na prošlom takmičenju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ostali bez odličja, pošto su izgubili u meču za bronzu.

Pored ovih medalja, Srbija ima i bronzu sa Olimpijskih igara u Tokiju, ali i tri zlata i jedno srebro sa evropskim prvenstava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Grčka,   Japan,   Facebook

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hrvat kažnjen zbog brutalnosti

Izvor: B92, 26.Jun.2022

Hrvatski vaterpolista Rino Burić kažnjen je sa tri utakmice neigranja na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj...Međunarodna plivačka organizacija (FINA) obavestila je hrvatski Savez u nedelju uveče da je Burić sankcionisan zbog tzv. brutalnosti...Burić je kažnjen zbog udaranja rivala šakom u telo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.