Dokle god je boja kože važnija od boje očiju – biće rata

Izvor: B92, 24.Maj.2023, 12:38

"Dokle god je boja kože važnija od boje očiju – biće rata"

Fudbaler Barselone Rafinja je stao u zaštitu sunarodnika Vinisijusa koga mesecima brutalno rasistički provociraju u Španiji.

Barsin Brazilac je snažnu poruku ispisao na majici koju je nosio ispod dresa na utakmici protiv Valjadolida u gostima u utorak uveče (poraz gostiju 3:1).

Stadion "Zorilja" je inače još jedno "mesto zločina" za La Ligu i Vinisijusa, i tamo je ofanzivac Reala bio na meti huligana ove sezone, brutalno su ga i tamo vređali, pa je Rafinja iskoristio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trenutak da u lice provokatorima iskaže svoj stav, mada mu je prvenstvena ideja bila da iz sve snage podrži fudbalera Reala.

Brazilac je zamenjen u drugom poluvremenu, a po izlasku sa terena je već skinuo dres kako bi svet video poruku koju je imao da pošalje.

"Dokle god je boja kože važnija od boje očiju - biće rata", pisalo je tamnim slovima na žutoj majici Brazilca.

Podsetimo, Vinisijus je za vikend bio na meti navijača Valensije na "Mestalji".

Zbog novog skandala, reagovale su i vlasti u Španiji, u međuvremenu se oglasio i predsednik Brazila i pozvao na zaštitu Vinisijusa.

Policija je ekspresno reagovala i uhapsila trojicu navijača Valensije zbog vređenja Brazilca, a uhapšena su i četvorica navijača Atletiko Madrida odgovornih za bizarnu akciju još u januaru ove godine kada su na jednom nadvožnjaku obesili lutku sa Vinisijusovim dresom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.