Dokazano da je Pakjao pokraden

Izvor: RTS, 21.Jun.2012, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dokazano da je Pakjao pokraden

Stav petočlane sudijske komisije je jasan: Mani Pakjao je zaslužio pobedu na meču protiv Timotija Bredlija. Bredli je u meču za VBO titulu u velter kategoriji održanom 10. juna pobedio sumnjivom odlukom sudija. Dvojica boksera najverovatnije će imati novi meč.

Ne pamti se kada je sudijska komisija otvoreno priznala da je na nekom boks meču pobedio bokser koji to nije zaslužio. To se desilo prethodne noći kada je petočlana nezavisna sudijska komisija jednoglasno odlučila >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je Filipinac Mani Pakjao zaslužio pobedu na meču protiv Amerikanca Timotija Bredlija.

Pakjao i Bredli imali su meč za titulu u velter kategoriji u VBO verziji 10. juna kada su, na iznenađenje svih, sudije pobedu dodelile Amerikancu rezultatom 2:1.

Odluka sudija odmah je izazvala burnu reakciju navijača i bokserskih eskperata koji su bili uvereni da je pobedu, van svake sumnje, zaslužio filipinski bokser.

Posle analize nezavisne sudijske komisije koju je izabrala VBO federacija, potvrđena je sumnja da je Pakjao oštećen. Dva boksera će najverovatnije imati novi meč pošto je postoji mogućnost da se Bredliju automatski oduzme titule i dodeli Pakjau.

Zanimljivo je da je odmah posle meča Filipinac izjavio da u revanšu neće čekati da njegovu sudbinu odlučuju sudije, već da će ceo posao protiv Bredlija završiti nokautom. Šansu da ispuni obećanje imaće uskoro.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.