BOKS: Pakjau ukradena pobeda, sledi revanš

Izvor: Sportski Žurnal, 21.Jun.2012, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BOKS: Pakjau ukradena pobeda, sledi revanš

Svetska bokserska organizacija (VBO) saopštila je da je Filipinac Mani Pakjao trebalo da odbrani titulu protiv Amerikanca Timotija Bredlija.
Pakjao je 10. juna u Las Vegasu u meču za titulu svetskog šampiona u velter kategoriji, u verziji VBO, prvi put posle sedam godina doživeo poraz i to krajnje diskutabilnom odlukom sudija.
Predstavnici VBO i petorica međunarodnih sudija pregledali su snimak meča i doneli jednoglasnu odluku da je pobeda trebalo da pripadne Pakjau.
Ipak, pravila nalažu da rezultat ne može da se promeni, pa će najverovatnije uskoro biti zakazan revanš meč.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BOKS: Pekmen poražen, a pobedio

Izvor: Mondo, 21.Jun.2012

Slavnom Filipincu ukradena titula u meču protiv Amerikanca Timotija Bredlija za titulu svetskog šampiona u velter kategoriji.

Nastavak na Mondo...

Dokazano da je Pakjao pokraden

Izvor: RTS, 21.Jun.2012

Stav petočlane sudijske komisije je jasan: Mani Pakjao je zaslužio pobedu na meču protiv Timotija Bredlija. Bredli je u meču za VBO titulu u velter kategoriji održanom 10. juna pobedio sumnjivom odlukom sudija. Dvojica boksera najverovatnije će imati novi meč. ..Ne pamti se kada je sudijska komisija...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.