Izvor: MozzartSport.com, 18.Avg.2020, 12:34

Dokaz Čelsijeve moći i stabilnosti: Marina Granovskaja odobrila 200.000.000 evra za paket defanzivaca?!

Čelsi kreće po Čilvela, Stounsa i Danka, na Stamford Bridžu ni govora o krizi koja mesecima hara...

Odmah pošto je spuštena zavesa na finale FA kupa u porazu od Arsenala Frenk Lampard je izjavio da će se veliki fokus staviti na totalni remont odbrane, koja je u sezoni za nama bila Čelsijeva rak rana.

Od tada su se u vezu sa Čelsijem povezivali mnogi fudbaleri, među njima najviše Ben Čilvel i odnedavno Luis Dank. Međutim, Ostrvom je jutros >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << odjeknula bombastična vest da je Roman Abramovič odobrio, a direktorka i najbliža saradnica ruskog oligarha Marina Granovskaja aminovala finansijski paket u vrednosti od 200.000.000 evra samo za pojačanja u odbrani! I to ne bilo koja, već po izboru Frenka Lamparda, što je pravo osveženje uzimajući u obzir da su se prethodnih godina na Stamford Bridžu često dovodili igrači po želji Borda direktora, ne po zamisli šefa struke.

Naime, Frenk Lampard će dobiti novac za potpise Bena Čilvela i Luisa Danka, a sa njima u paketu mogao bi da dođe i Džon Stouns! Čelsi bi u narednoj sezoni mogao da ima praktično kompletnu domaću odbranu, sa Risom Džejmsom na desnom beku, mada će ta pozicija verovatno biti u vlasništvu kapitena Cezara Aspilikuete.

Čilvel je prva Čelsijeva meta u odbrani još iz vremena pre nego što se završila sezona, ali je problem bio u tome što Lester ne spušta cenu, već traži 90.000.000 evra. I izgleda da je Čelsi spreman da plati punu cenu i Čilvela učini daleko najskuplje plaćenim bekom u istoriji fudbala! Oko Luisa Danka se dosta pisalo prethodnih dana, a njegov transfer bi Brajtonu mogao da donese zaradu od 45.000.000 evra. Džon Stouns će izgleda biti Dankov partner u odbrani i ova odluka je šokirala britansku javnost. Naime, Stouns iza sebe ima katastrofalnu godinu u Mančester Sitiju, zbog čega je Pep Gvardiola rešio da ga proda jer definitivno nije ispunio visoka očekivanja i oko njega se digla suviše velika prašina bez pokrića.

Siti od Stounsove prodaje očekuje priliv od oko 55.000.000 evra, što treba da pokrije dolazak Natana Akea i ostavi još koji evro u kasi. Podsetimo, Čelsi je imao opciju da izjednači Sitijevu ponudu za Akea, ali su na Stamford Bridžu to odbili. Da li Frenk Lampard može da vrati Stounsovu karijeru na pravi kolosek? Veliko je pitanje, a Čelsi se izgleda upušta u novu veliku kocku, pošto Luis Dank nema iskustva van premijerligaškog fudbala, odnosno u okvirima kontinentalnih takmičenja, a uz samo jedan reprezentativni nastup.

Šta to znači za eventualni dolazak Kaija Haverca, s obzirom da je Čelsi već dao oko 100.000.000 evra za kupovine Tima Vernera i Hakima Zijeha? Moguće je da čak neće ni imati direktnog uticaja na Havercov dolazak za koji se procenjuje da će Bajer dobiti 100.000.000 evra, a evo i zašto...

Naime, globalna ekonomska kriza i pandemija virusa korona žestoko su pogodile praktično sve slojeve društva i ogroman su uticaj imale na finansijski momenat u modernom sportu. U Čelsiju se o svim ovim posledicama ni ne govori i klub funkcioniše kao da je sve normalno. Svi zaposleni na Stamford Bridžu primaju punu platu i nije bilo nijednog otkaza dosad, klub je otvorio čak i hotel za smeštaj zaposlenih kako bi se smanjila mogućnost širenja zaraze, svi imaju besplatne obroke, a prvotimci mesecima unazad učestvuju u raznim humanitarnim akcijama kako bi pomogli navijačima i onima koji su ostali bez posla u ovo teško vreme. Čelsi čak od navijača ne traži ni da kupuju sezonske karte pre nego što se ne bude znalo kada će i da li će uopšte biti dozvole da gledaoci budu na tribinama.

Čelsi se u najteže vreme ponaša kao gospodski klub i samo zbog toga treba skinuti kapu. Transfer politika je nešto sasvim drugo.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.