Izvor: MozzartSport.com, 21.Okt.2020, 21:03

Dođeš, vidiš i izdominiraš u Madridu: Šahtjor je supersoničan tim! Bravo za Srđana Jovanovića

Ukrajinci posle prvog poluvremena vodili sa 3:0, na kraju slavili protiv Reala sa 3:2

Kraljevi su videli sve zvezde, one iz Ukrajine, sa brazilskim pasošima. Ni COVID uslovi, ni činjenica da se meč igrao u trening kampu Real Madrida, neće sprati mrlju velike bruke sa Zinedina Zidana i najtrofejnijeg svetskog tima. Šahtjor nije došao u Madrid, video i pobedio. Šahtjor je izdominirao vanserijskom partijom u prvih 45 minuta.

Real je bio osramoćenm, ali se vratio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u igru, i čak uspeo u zaostavnom vremenom da treći put zatrese mrežu. Međutim, posle udarca Valverdea, Vinisijus je iz ofsajd pozicije ometao golmana gostiju Trubina, što je posle konsultacija sa VAR-om evidentirao srpski arbitar Srđan Jovanović.

Bravo za Srđana Jovanovića koji nije podlegao pritisku velikog kluba, ali pre svega bravo za Šahtjor iz Donjecka. Real je prokockao previše minuta, bacio celo poluvreme u bunar i bilo bi nepravedno da je osvojio bod. Bez obzira na evrogol Luke Modrića i sjajnu partiju Vinisijusa, slava pripada legiji stranaca iz Donjecka.

Kakva je to poezija od fudbala bila 45 minuta? Marlos, Tete i Solomon su brzinom i kreacijom odučili od fudbala ekipu Zinedina Zidana. Na kraju je bilo 2:3. A moglo je da bude i više.

Kockao se Zinedin Zidan odlukom da na klupi ostavi prvog napadača tima Karima Benzemu i kapitena Serhia Ramosa. Bilo je u toj odluci francuskog stručnjaka i malo potcenjivanja Šahtjora iz Donjecka, jer je verovao da snažni ukrajinski tim može da pobedi rutinski, bez velike potrošnje. Prevario se.

Supersonična postava Šahtjora podvrgla je ruglu najveći svetski klub, oslanjajući se na brza tranzcije čije predvodnik je bio Marlos. Koliko je samo dezorjentisano delovao Real. Kao grupa slučajno skuljenih prolaznika, igrači španskog šampiona gledala je kako oko njih zuji ukrajinsko-brazilska koalicija. Dobrano je flertovao Real Madrid sa istorijskom brukom. Istina, posle 0:3 u prvom poluvremenu neke granice pristojnosti su pomerene. Prvi put od 2000. godine Real iz Madrida je primio tri gola u Ligi šampiona na svom bunjištu... Ledenim pogledom Zinedin Zidan je gledao scene iz zone sumraka. Karikaturu jednog velikog tima.

Ali bilo bi nepošteno sve dešavanja u prvom poluvremenu prepisati slabostima Reala iz Madrida. Šahtjor je odigrao vanserijski meč. Bilo je u igri gostiju liverpulske tranzicije i agresije. Još kada su lepotom poteza sve to oplemenili Marlos i Tete, dobili smo senzacionalnih 0:3.

Realu iz Madrida nije bila dovoljna opomena šansa Marlosa iz osmog minuta. Odbranio je Kurtoa već viđeni pogodak, ali nije mogao belgijski golman da ispravlja greške saigrača u kontinuitetu. Šahtjor je u zubima nosio Real Madrid.

Dokaz za to je bio prodor levog beka Korinenka. Prošao je ukrajinski reprezentativac kao brzi voz pored Varana i Medija, nekako doturio loptu do Tetea koji je imao lakšii deo zadatka.

Bio je to samo udarac koji je ošamutio Real Madrid. Kraljevi su bili u klasičnom nokautu posle autogola Varana i brfutalne akcija Šahtjora iz 42. minuta. Bila je to klasična fudbalska estetika. Petom je Tete osatavio loptu Solomonu za Šahtjorovu istoriju... Nije mala stvar tako poniziti Real Madrid. Makar u prvom poluvremenu.

Agonija Real Madrida odrazila se i na Luku Jovića. Srpski reprezentativac je dobio šansu u prvom poluvremenu. Bolje da – nije. Ponovo je bio neprimetan. Imao je samo jednu šansu kada je glavom loše gađao. Bilo je to pri rezultatu 0:1.

Uvideo je Zinedin Zidan šta je uradio bespotrebnim mešanjem karata. Brzo je u igru ubacio Benzemu, zatim je Vinisjus dobio šansu umesto Jovića. Brazilcu je bilo potrebno samo osam sekundi da pogodi mrežu Šahtjora i potpuno otvori utakmicu. Pre toga je Luka Modrić u 54. minutu odgovorio na ukrajinsko majstorstvo. Njegov udarac sa 20 metara nije mogao da odbrani golman Šahtjora.

Iz svih oružja napadao je Real Madrid do kraja meča.Najviše problema odbrani Ukrajinaca pravio je Vinisijus. Ali Šahtjor se nekako odbranio.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.