Dobili smo Amerikance, na redu su Česi!

Izvor: Sportske.net, 12.Sep.2019, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobili smo Amerikance, na redu su Česi!

Srbija dobila rivala u borbi za peto mesto na Mundobasketu u Kini.

Uspeli su "Orlovi" da se uzdignu nakon poraza od Argentine u četvrtfinalu, pa su u doigravanju za plasman od petog do osmog mesta savladali selekciju SAD.

Pokazali su karakter puleni Aleksandra Đorđevića i naigrali ekipu Grega Popoviča, nanevši im tako drugi vezani poraz na turniru, pritom su ih poslali i u borbu za sedmo mesto, šta god da urade, ostvariće najgori rezultat u istoriji planetarne >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << smotre.

Sada smo dobili i rivala u borbi za to peto mesto, u pitanju je možda i najprijatnije iznenađenje turnira, selekcija Češke.

Česi su predvođeni Satoranskim i Hrubanom savladali selekciju Poljske, rezultatom 94:84.

Interesantan meč dve reprezentacije sličnih kvaliteta, prvi kvartal je pokazao da će biti neizvesno, okončan je nerešenim rezultatom 23:23.

U drugom Česi uspevaju da se odlepe, stegli su odbranu i stekli osam poena prednosti pred odmor.

Ipak, nisu se Poljaci predavali, dobijaju treći kvartal sa 28:21 i na poslednji odmor odlaze sa samo pola koša minusa.

Tesno je bilo do samog kraja, ali su Česi uspeli da steknu nešto osetniju prednost u finišu, koju su zadržali u samoj završnici, te su upisali trijumf.

U pobedničkom sastavu su se istakli Hruban sa 24 poena (4/7 za tri) i 12 skokova, Satoranski sa 22 poena i 12 asistencija, kao i Jaromir Bohačik, koji je ubacio 21 poen (5/8 za tri).

Kod Poljaka 22 poena Vačinskog, Ej Džej Sloter je dodao 12 poena i 10 asistecija, 12 poena ubacio je i Kulig (7sk), dok je dvocifren sa 11 poena bio i Ponitka.

Dakle, Srbija i Češka će se boriti za peto, SAD i Poljska za sedmo mesto na Mundobasketu u Kini.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Predlog za Amerikance, reprezentacija sa igračima iz Evrolige!?

Izvor: Sportske.net, 12.Sep.2019

Ima smisla...Neslavan turnir u Kini za selekciju Sjedinjenih Država, završiće ga kao sedmi ili osmi, što je svakako najgori rezultat u istoriji njihovog nacionalnog tima na planetarnim smotrama...Imali su mnogo otkaza, ali to i dalje nije opravdanje, na klupi su imali Grega Popoviča i Stiva Kera,...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.