Đorđević o Francuzima: I te kako im je stalo

Izvor: Mondo, 11.Avg.2015, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević o Francuzima: I te kako im je stalo

Selektor Srbije podsetio da su "trikolori" u Nansiju "igrali sa četvoricom NBA igrača po više od 25 minuta". Teodosić i Erceg treniraju, uskoro i Milosavljević.

Reprezentacija Srbije opet je u Beogradu, gde je u sredu od 20.30, u Kombank areni, očekuje veliki test - duel sa šampionom Evrope.

"Orlovi" su prošle nedelje već odmerili fizičku spremu i formu u duelu sa istim rivalom i bili poraženi u Nansiju, u prilično teškim uslovima. Sada će oni biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << domaćini.

"Pre svega, posle tri nedelje rada vratili smo se u Beograd. Prošli smo pripreme u Kranjskoj Gori, pa turnir u Francuskoj, koji uopšte nije bio lak, jer smo sa idealne temperature za rad došli u gradove, gde je u halama bilo više od 40 stepeni i to nije baš bilo dobro za igrače, jer nije bila moguća brza adaptacija. Usled toga se desila i nezgoda sa Bogdanovićem (dehidratacija)", rekao je selektor Aleksandar Đorđević na konferenciji za novinare u Kombank areni.

Šef struke "orlova" objasnio je da je rezultat te utakmice za njega bio u drugom planu, ali očigledno ne i za "trikolore", koje su Teodosić i drugovi eliminisali u polufinalu prošlogodišnjeg Mundobasketa.

"Utakmicu sa Francuskom ste propratili rezultatski, ja sam imao razmišljanja nevezana za ishod i najjači utisak posle svega mi je da je Francuska igrala sa četvoricom igrača više od 25 minuta. Parker, Batum, Gober, Dijao... Sve NBA igrači. I te kako im je bilo stalo da pobede Srbiju i da nam daju poruku", primetio je Đorđević.

U Francuskoj je naš tim nastupio bez povređenog trija (Teodosić, Milosavljević, Erceg). S tim u vezi, sada je situacija pozitivnija.

"Mi smo odigrali utakmicu sa malo minuta za Bjelicu, koji nije potpuno spreman zbog kasnijeg priključenja pripremama, a znate da nije bilo Teodosića, Ercega i Milosavljevića. Teo i Erceg su na parketu, a Gagiju fali još par dana da se priključi i on. To su dobre vesti za sve nas".

Selektor je potom izneo i svoje ocene nastupa u Nansiju i Lionu, gde je dan kasnije ubedljivo pobeđena Rusija.

"Mislim da polako ulazimo u onu sferu igre i razmišljanja kako ova reprezentacija da igra - da polazimo iz odbrane i da ona postane prvo oružje sa kojim idemo da se borimo protiv bilo koga, pa tako i protiv Francuske, koja ovde dolazi, čini mi se, u najjačem sastavu. Imaju slavljenički ambijent, jer otvoreno idu na zlatnu medalju, svi su se priključili, svi igraju na zavidnom nivou i već sada su u zavidnoj formi za Eurobasket. To za nas može da bude samo još veći podstrek i motiv da im se suprotstavimo".

ONI SU FAVORITI NO.1

"Što se meče tiče, mi smo jedna od ekipa koje će ići na medalje, otvoreno i direktno, ali Francuzi su po mom mišljenju i dalje prvi favoriti. Oni su poslednji šampioni Evrope, brane titulu i dugo se nije dogodio 'back to back', pa eto - sa moje strane, čisto da im..."

"Protivnici su za svaki respekt, igraju poštenu košarku, mušku, stalno su u duelu, imaju vođe kakve se retko rađaju - Boris Dijao, Toni Parker... Svaki put kad se sretnemo sa njima, kada ih gledamo, kada vidimo kakav imaju odnos prema dresu, zemlji... To je zaista za svako poštovanje".

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đorđević: u Nansiju smo igrali u oslabljenom sastavu

Izvor: Beta Video, 11.Avg.2015

BEOGRAD -Srbija i Francuska su nedavno odigrali pripremni meč u Nansiju, a izabranici selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandra Đorđevića su tada u oslabljenom sastavu poraženi. ``Imao sam razmišljanja nevezana za ishod tada i najjači utisak posle svega mi je da je Francuska igrala...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Teodosićeva rukavica Parkeru

Izvor: Politika, 12.Avg.2015, 13:45

Kapiten košarkaške reprezentacije tražio od selektora da ga uvrsti u tim za večerašnji duel sa Francuskom (20.30 č, „Kombank arena”), iako je tek sanirao povredu zgloba. – Đorđević već zna tim za Evrobasket, a spisak će skratiti posle Trofeja Beograda..Beograd ima priliku da pozdravi...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.