Đoković za RTS: Biće tesno sa Rusima, ali verujem u ovaj tim

Izvor: RTS, 21.Nov.2019, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković za RTS: Biće tesno sa Rusima, ali verujem u ovaj tim

Novak Đoković zadovoljan igrom tima protiv Francuske. Srbija u četvrtfinalu Dejvis kupa igra protiv Rusije, a Novak ne sumnja u uspeh ukoliko srpski teniseri budu igrali kao danas.
Na nadmoćan način reprezentacija Srbije osvojila je prvo mesto u A grupi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i plasirala se u četvrtfinale Dejvis kupa, osmi put u poslednjih deset godina.

"Odlični mečevi, i Filipov i moj, uspeli smo da rešimo ovaj duel već posle singlova, što je jako bitno. Imamo nekoliko kombinacija za dubl, ali nismo preterano uigrani. Conga je bio u formi, ali Filip je odigrao fantastično! To je meni dalo krila i rasterećeno sam ušao u meč sa Perom", rekao je Đoković.
On je savladao Benou Pera sa 2:0, čime je Srbija obezbedila pobedu.
"Per je vrlo talentovan, jako nepredvidiv igrač, sposoban da dobro servira i bude agresivan, a onda odjednom napravi nekoliko nekarakterističnih grešaka... Bilo je bitno da ostanem usredsređen do kraja, što je bio slučaj. Bio sam bolji u drugom setu, obavio sam posao do kraja", rekao je Đoković.
Dubl neće uticati na rezultat, ali Novak smatra da je vrlo važan.
"Sada je na redu dubl, nije rezultatski bitan, ali jeste za trening – da se Janko i Viktor uigraju, igraju protiv najboljeg dubla trenutno na svetu", ocenio je Novak.
U četvrtini finala, Srbija igra protiv Rusije, već u petak.
"Rusi su jedna od najkvalitetnijih reprezentacija ovde, biće tesno. Oba singl duela su otvorena, ali verujem da smo u jako dobroj formi i ako nastavimo ovako, imamo dosta dobre šanse", rekao je Novak.
Đoković
će igrati protiv Karena Hačanova, koji ga je savladao u finalu mastersa u Parizu prošle godine.
"Nismo igrali od tog finala. U dvoranskim uslovima jako dobro igra, Rubljov takođe, Danil je imao dobre pobede protiv Federera i drugih igrača, igra najbolje u životu... I Filip i ja ćemo morati da igramo na visokom nivou kako bismo uspeli da pobedimo", rekao je Đoković.
Duel sa Rusijom počinje u petak od 10.30, a prvi će na teren Filip Krajinović i Andrej Rubljov. 
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Rusima taj brejk triler za prolaz

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Nov.2019, 09:37

Novak Đoković/Viktor Troicki – Karen Kačanov/Andrej Rubljov 2:1 (4:6, 6:4, 6:7) Iako je bilo planirano da u dublu za Srbiju igraju Viktor Troicki i Janko Tipsarević, nekoliko minuta pred meč došlo je do izmene pa je umesto Tipsarevića na teren izašao Đoković. Važnost meča navela je selektora...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.