Rusima taj brejk triler za prolaz

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Nov.2019, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusima taj brejk triler za prolaz

Novak Đoković/Viktor Troicki – Karen Kačanov/Andrej Rubljov 2:1 (4:6, 6:4, 6:7) Iako je bilo planirano da u dublu za Srbiju igraju Viktor Troicki i Janko Tipsarević, nekoliko minuta pred meč došlo je do izmene pa je umesto Tipsarevića na teren izašao Đoković. Važnost meča navela je selektora Zimonjića da promeni odluku i da krene na Ruse sa Đokovićem računajući na servis i snagu najboljeg igrača Srbije.

U prvom setu Srbija je prva stigla do brejka ali je Rusija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uzela dva u narednim servis gemovima naših, za preokret koji ih je doveo do osvajanja prvog seta sa 6:4.

I u drugom setu Srbija prva dolazi do brejka a viđena je i zanimljiva situacija u tom četvrtom gemu. Naši teniseri i selektor su se dugo raspravljali sa sudijom ukazujući na grešku arbitara koji su ostali neumoljivi. Usledio je, za tenis retko viđen gest fer pleja kada je Andrej Rubljev dva puta servirao namerno u mrežu, posredno priznajući grešku sudija.

Nove velike greške sudije viđene su u sedmom gemu u kojem je prekinuo as poen Novaka Đokovića da bi čelendž potvrdio lošu odluku. Usledile su salve zvižduka ali je poen ponovljen pa Rusi stižu do brejka a zatim na svoj servis i do izjednačenja 4:4.

Srbija osvaja naredi servis gem ali i pravi brejk u desetom gemu i dobija set 6:4.

U odlučujućem setu vodila se izjednačena bitka u prvih 12 gemova a u taj brejku koji je usledio Srbija nije iskoristila čak tri meč lopte dok su Rusi pogodili jedinu za konačnu pobedu i plasman u polufinale.

Rusije će sutra u polufinalu igrati protiv Kanade koja je sinoć u prvom četvtfinalu savladala Australiju. U preostala dva četvrtfinala popodne se sastaju Španija – Argentina i Nemačka – Velika Britanije.

Naša Dejvis kup selekcija je završila nastup na turniru u Madridu. U prvoj fazi su za prolaz u eliminacionu savladani Japan i Francuska.

Pobeda Đokovića

Novak Đoković pobedio je Karena Kačanova i doneo Srbiji izjednačenje u četvrtfinalu Dejvis kupa protiv Rusije. Đoković je slavio sa 2:0 (6:3, 6:3). U prvom meču Filip Krajinović je pretrpeo težak poraz od Andreja Rubljeva (6:1, 6:2) koji je meč rešio za samo 53 minuta. Đoković je zamenio Janka Tipsarevića u dublu i zajedno sa Viktorom Troickim igrao odlučujući meč četvrtfinala Dejvis kupa protiv Rusije.

Trenutni rezultat je 1:1, nakon što je Rubljov savladao Filipa Krajinovića 6:1, 6:2, odnosno Đoković nadigrao Kačanova 6:3, 6:3.

U duel protiv Kačanova, Đoković je ušao sigurno, napravio brejk u četvrtom gemu a set osvojio sa 6:3. I u drugom nije bilo problema za Novaka koji je uz dva brejka, sedmi i deveti gem, slavio takođe sa 6:3 za 1:1 u mečevima.

Ubedljiv poraz Krajinovića

U prvom meču Filip Krajinović je pretrpeo težak poraz od Andreja Rubljeva koji je meč rešio za samo 53 minuta.

Od starta je Rus preuzeo inicijativu pa je uz dva brejka dobio prvi set 6:1.

U drugom setu Filip je uspeo da osvoji samo set više, izgubio je dva servisa pa je Rubljev dobio sa 6:2 za vođstvo Rusije u meču.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.