Đoković u finalu Pariza nakon epskog maratona sa Federerom

Izvor: RTS, 03.Nov.2018, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković u finalu Pariza nakon epskog maratona sa Federerom

Đoković – Federer 2:1 (7:6, 5:7, 7:6). Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale mastersa u Parizu pošto je posle maratonskog meča u tri seta savladao Švajcarca Rodžera Federera i obezbedio novo finale u kome mu je rival Rus Karen Kačanov. Meč za titulu igra se u nedelju od 15.00 časova uz direktan prenos na Prvom programu RTS-a i RTS Planeti. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Novi svetski broj jedan eliminisao je velikog rivala bez ijednog brejka, iako je imao 12 brejk šansi. Srpski as u ključnim trenucima, u dva taj-brejka, bio je na vrhunskom nivou i povećao prednost protiv Federera u međusobnim duelima na 25:22.

Ovo je bio njihov najduži meč igran na dva dobijena seta - meč je trajao tri časa i šest minuta!
Za trofej Mastersa, trećeg u nizu, igraće protiv Rusa Karena Hačanova, koji je ranije izbacio Austrijanca Dominika Tima 6:4, 6:1.
Borba se rasplamsala od prvog poena. Publika je mogla da uživa u finalu pre finala, jer su ova dvojica prikazala sve lepote tenisa, bilo je pregršt fantastičnih poena, „nemogućih" poteza, svega onoga što ovu igru čini interesantnom i posebnom. Na kraju naš teniser je iz ovog teniskog klasika izašao kao pobednik.
Novak je bio bolji u prvom setu, propustio je ukupno pet brejk prilika, a protivniku nije dozvolio da se domogne brejk lopte. Ipak set je rešen u taj-brejku. U ovom periodu federer je u dva navrata dolazio do mini-brejka prednosti, ali je naš teniser uspevao da se vrati.
Švajcarac je prvi imao set loptu, nije je iskoristio na servis našeg tenisera, potom je Đoković iskoristio svoju set loptu na servis Federera i osvojio prvi set, 8:6 u taj-brejku.
Na startu drugog seta Novak je propustio dve brejk šanse, već u narednom gemu Federer propusta svoju šansu. Potom je usledio miran period igre u kome su oba tenisera lako osvajala svoje servise.

Novu brejk priliku Đoković je prpustio u jedanaestom gemu. Kada se očekivalo da će i ovaj set biti rešen u taj-brejku, Federer je napao Novakov servis i iskoristio prvu od dve vezane brejk i set lopte i stigao do izjednačenja, 7:5 u drugom setu.
Spektakulan tenis viđen je u trećem setu. Ponovo nije bilo brejka pa je set otišao u novi taj-brejk. Naš teniser je ušao maksimalno motivisano dok je Federeru popustila koncentracija pa je Đoković ubedljivo dobio taj-brejk (7:3) i došao do pobede posle ovog maratonskog duela.
U borbi za trofej u Parizu Novak Đoković će se sastati sa Rusom Karenom Kačanovim, meč je na programu u nedelju od 15.00 časova. Direktan prenos je na našem Prvom programu, strim je na RTS Planeti, a tok meča pratite na našem portalu.
Tok meča:
19.45 - Kraj, Đoković je u finalu Pariza! Naš teniser slavio  je u taj-brejku trećeg seta ubedljivo sa 7:3.

19.39 - Igraće se taj-brejk u trećem setu!
19.33 - Federer vodi sa 6:5 u trećem setu, Đoković servira za opstanak u meču.
19.27 - Đoković propušta veliku šansu u devetom gemu, naš teniser je imao dve brejk lopte ali je Federer dobrim servisima uspeo da izvuče iz neugodne situacije.
19.22 - I dalje nema brejka u trećem setu. Naš teniser je u osmom gemu odeservirao dva asa, ukupno peti na meču.
19.15 - Nastavlja se maratonski duel u Parizu, teniseri sigurni na svoj servis - 3:3.
19.08 - Bez brejka i u naredna dva gema - 2:2.
19.00 - Novak bez većih problema osvaja svoj uvodni servis gem odlučujućeg seta - 1:1.
18.55 - Naš teniser je zapretio na startu trećeg seta i osvojio dve vezane brejk šanse, Federer je uz dosta sreće uspeo da se izvuče i osvoji gem.
18.49 - U narednom gemu Federer je zapretio i stigao do dve vezane brej i set lopte, iskoristio je prvu - 7:5 u drugom setu.

18.45 - U jedanaestom gemu Novak je napao servis Švajcarca, 0:30, a potom osvaja novu brejk šansu. Švajcarac uspeva da se izvuče, izjedančenje. Potom Federer vezuje još dva poena i osvaja gem, 5:6.
18.39 - Nastavlja se igra gem za gem, 5:5. 
18.24 - Nastavljena je velika borba, ponovo su rivali bili sigurni na svoje servise - 3:3.
18.18 - Oba tenisera osvajaju svoje servise, 2:2.
18.10 – I Federer ne koristi brejk loptu – 1:1.
18.02 – Na startu drugog seta naš teniser propušta dve brejk lopte, protivnik uspeva da se izvuče i reši gem u svoju korist. 
17.54 – Novak vezuje dva poena i osvaja prvi deo igre 8:6 u taj-brejku.

17.51 – Rodžer ne koristi prvu set loptu – 6:6.
17.47 – Na protmeni strana Federer vodi 4:2 i ima servis.
17.43 – Istekao je prvi sat igre, a pobednika prvog seta odlučiće taj-brejk.
17.34 – Ušli smo u završnicu prvog seta – 5:5.
17.27 – Čak četiri brejk lopte propušta Novak, doduše imao je Rodžer i dosta sreće – 4:4.
17.11 – Posle šest odigranih gemova rezultat je 3:3.
17.01 – I dalje nema brejka – 2:2.
16.53 – Novak ne koristi brejk loptu, nerešeno je 1:1.
16.42 – Počeo je meč, Novak prvi servira.
16.33 – Igrači su izašli na teren, meč će početi posle zagrevanja.
16.00 – Prvi finalista Mastersa u Parizu je Karen Kačanov, koji je sa 2:0 (6:4, 6:1) savladao Dominika Tima.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale,   Federer

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NOVAK DOBIO BORBU TITANA U PARIZU: Đoković posle drame srušio Federera u spektakularnom polufinalu! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 03.Nov.2018

Srpski teniser Novak Djoković plasirao se večeras u finale mastersa u Parizu, pošto je pobedio Švajcarca Rodžera Federera posle tri seta, 7:6, 5:7, 7:6.

Nastavak na Kurir...

NOVAKU TENISKI KLASIK: Đoković u maratonskom meču savladao Federera i izborio finale Pariza

Izvor: Večernje novosti, 03.Nov.2018

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se večeras u finale mastersa u Parizu, pošto je pobedio Švajcarca Rodžera Federera posle tri seta, 7:6, 5:7, 7:6 OD STALNOG DOPISNIKA: PARIZPAO je i Rodžer Federer! U trileru polufinala pariskog Bersija, sa dva taj-breka, Novak Đoković...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.