Đoković srušio hrabrog Mutea i plasirao se u osminu finala Pariza

Izvor: B92, 30.Okt.2019, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković srušio hrabrog Mutea i plasirao se u osminu finala Pariza

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio je Korentina Mutea 7:6 (2), 6:4 u drugoj rundi Mastersa u Parizu.

Bez većih problema je Novak Đoković osvojio prvi gem i na najbolji način počeo ovaj turnir u Parizu. Novak je izgubio samo jedan poen u ovom gemu, što mu je donelo dosta samopouzdanja.

Iako je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << drugi gem prepustio domaćem igraču, ponovo je u dominantnom stilu trijumfovao na svom servisu, iako je u ovom delu meča Novak Đoković delovao nekako uspavano.

Mute je mučio Đokovića, prvi reket sveta je dobar deo vremena proveo na mreži i za poene mu je bilo potrebno nešto više vremena nego što smo navikli.

Vezao je Mute šest poena, stigao do brejk lopte, ali je tada Novak napravio as i potom uspeo da osvoji još dva poena i da prepusti brejk izuzetno motivisanom Korentinu Muteu, koji je potom na svom servisu posle velike drame u maratonskom gemu uspeo da potvrdi brejk i da povede sa 5:3.

U narednom gemu je Mute imao dve set lopte, ali je ipak to bio preveliki zalogaj, pošto je prvi reket sveta spasio obe i vratio brejk,

U narednom je jako dobro servirao, pa uz novu dramu stigao do izjednačenja, a onda i do prednosti od 6:5, da bismo ipak gledali taj-brejk u prvom setu.

U taj-brejku, Đoković je lagano sa samo dva izgubljena poena uspeo da bude bolji od Mutea, što je automatski značilo osvajanje prvog seta.

Mute je u drugom setu osvojio prvi gem, da bi Novak stigao do odgovora u narednom, a onda... Treći gem i sjajan tenis Novaka Đokovića, nekoliko dobro prepoznatljivih riternova za brejk i prednost od 2:1.

Sjajnom igrom srpski teniser stiže do velike prednosti od 4:1 i tada su već svi pomislili da je meč gotov i da je pobednik poznat.

Međutim, vratio se Mute u igru, napravio brejk i potvrdio ga na svom servisu.

Naredna dva gema su pripala igraču koji servira pa je Đoković na svom servisu imao prednost od 5:4 i stigao do 40:15, posle greške Mutea, da bi odmah naredni poen uspeo da pripiše sebi, za pobedu rezultatom 7:6, 6:4.

U narednom meču, srpski teniser će igrati protiv boljeg iz duela Kajl Edmund – Diego Švarcman.

Meč između Novaka Đokovića i Korentia Mutea mogli ste da pratite putem našeg LIVE BLOGA.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale,   Pariz,   Rafael Nadal

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đoković uz manje probleme do osmine finala Pariza

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Okt.2019

Prvi teniser sveta Novak Đoković plasirao se u osminu finala turnira masters serije u Parizu, pošto je večeras u drugom kolu pobedio domaćeg predstavnika Korentina Mutea u dva seta, sa 7:6 (7:2), 6:4...Za prolazak u četvrtfinale Đoković će igrati sa boljim iz duela između Argentinca Dijega...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

„NOVOSTI” U PARIZU: Đoković o greškama, zdravlju i operi

Izvor: Večernje novosti, 30.Okt.2019

Pravio sam mnogo grešaka u prvom setu. Nadam se da ću biti u boljoj formi za naredni meč - rekao je Novak (Od stalnog dopisnika: PARIZ)POBEDOM nad Francuzem Korantenom Muteom, 97. igračem na svetu, Novak Đoković (1) se sinoć plasirao u osminu finala pariskog mastersa u Bersiju...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.