Izvor: RTS, 05.Jul.2021, 16:43

Đoković preslišao Garina za plasman u četvrtfinale Vimbldona

Novak Đoković savladao Čileanca Kristijana Garina sa 3:0, po setovima 6:2, 6:4, 6:2, i plasirao se u četvrtfinale Vimbldona. Naredni rival našeg asa je Marton Fučovič, koji je eliminisao petog nosioca Andreja Rubljova.
Nakon lako osvojenog prvog seta, Novak je u nastavku naleteo na nešto veći otpor. Ipak, Čileanac nije imao snage i umeća da ozbiljnije zapreti osim da "skupo proda kožu" u drugom setu. Treći je bio kopija prvog i na kraju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sigurna pobeda našeg tenisera i plasman u četvrtfinale turnira.

Na samom startu meča Novak je oduzeo servis Čileancu, to je na neki način poremetilo Garina, koji nije imao rešenja za Novakovu igru.
Našeg tenisera je dobro služio prvi servis pa je lako osvajao gemove. Sa još jednim brejkom Đoković je lako rešio set u svoju korist – 6:2.
Znatno bolje izdanje Garina u nastavku. Odlično je parirao Novaku, stvorio je i propustio dve brejk prilike. S druge strane, našeg tenisera je nešto slabije služio prvi servis, što mu je ulilo malo nervoze. Ipak, u finišu seta Novak dolazi do brejka, a potom na svoj servis rešava set – 6:4.

Početak trećeg seta doneo je našem teniseru rani brejk, koji lako potvrđuje. To je slomilo protivnika, koji je ipak uspeo da osvoji naredni servis, ali naš as je bio neumoljiv i novim brejkom otišao na velikih 4:1.
Potom Novak rutinski privodi set i meč kraju – 6:2 u trećem setu.
Novak će u četvrtfinalu igrati protiv Martona Fučoviča, koji je posle pet setova eliminisao petog nosioca na turniru – Andreja Rubljova.
Ovako je protekao meč.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.