Đoković pred finale: Snovi se OSTVARUJU

Izvor: Mondo, 12.Jul.2019, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković pred finale: Snovi se OSTVARUJU

Najbolji teniser sveta i branilac titule rekao je da je finale Vimbldona drugačije od ostalih grend slemova i da će uživati u duelu koji će se igrati u nedelju.

Novak Đoković stigao je na korak od odbrane titule na Vimbldonu.

Srpski as je u polufinalu savladao Roberta Bautistu Aguta rezultatom 3:1 (6:2, 4:6, 6,3, 6:2) i izborio šesto finale na "zelenom" grend slemu.

"Ovo je turnir snova za mene, snovi se ostvaruju. Bez obzira na finale koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sam igrao na grend slemovima, igrati finale na Vimbldonu je nešto drugačije. Uživaću u svakom slučaju", rekao je Đoković posle polufinala na trećem grend slem turniru u sezoni.

Novak je imao ozbiljan test u polufinalu, koji je bio najbolja priprema za veliko finale u kojem će ga čekati neko od najboljih tenisera današnjice uz njega - Rafael Nadal ili Rodžer Federer.

"Morao sam ozbiljno da se potrudim. Robertu je to bilo prvo grend slem polufinale. Bez obzira na to je igrao dobro. Bio je malo nervozan u prvom setu i pravio nekarakteristične greške, ali se sredio i počeo da igra bolje. Bio sam malo stegnut. Meč je mogao da ode u drugom pravcu u trećem setu i srećan sam što sam pobedio", naveo je prvi reket sveta.

Đoković zna da će u finalu imati najteži zadatak i da će ostati na Centralnom terenu i gledati meč Nadala i Federera.

Istakao je da je obožavalac duela Španca i Švajcarca.

"Sjajno ih gledati kako igraju", rekao je Đoković, koji će se u nedelju boriti u finalu od 15 časova.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.