Đoković: Nisam imao titulu u 2014, počele su sumnje u mene

Izvor: Blic, 17.Mar.2014, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković: Nisam imao titulu u 2014, počele su sumnje u mene

Posle prve titule u 2014. godini, do koje je u finalu turnira Masters serije u Indijan Velsu došao savladavši Rodžera Federera sa 3:6, 6:3, 7:6(3), Novaku Đokoviću je laknulo. Možda ponajviše zbog sumnji koje su se pojavile u vezi sa njegovim ostvarenjima u ovoj sezoni.

Od Nove godine, Nole je dobio samo šest mečeva, četiri na Australijan openu, do četvrtfinalnog poraza od Vavrinke, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << te dva u Dubaiju, pre nego što mu je Južnji predao duel bez borbe, a Federer ga savladao u polufinalu. Ipak, u Indijan Velsu je zablistao, podsetivši u borbi za tron na svoje najuspešnije dane, naročito kada je duel bio najnapetiji.

"Bio sam bez titule (u 2014.) kada sam došao ovde, pojavile su se određen sumnje... Imao sam uspone i padove u uvodnim mečevima u Indijan Velsu, ali sam uspeo da psihički ostanem jak i zadržim to moje samopouzdanje. Zato mi je ova titula posebno draga", počeo je svoju priču Nole.

"I pre finala sam rekao da će vrlo mali broj poena odlučiti pobednika, a to se i dogodilo. Rodžer igra na vrhunskom nivou, jednostavno sada igra bolje nego u prethodnih 13, 14 meseci. Morao sam da pružim sve što znam i da budem potpuno koncentrisan do poslednjeg momenta kako bih dobio ovaj meč. I, to sam uspeo. Veoma sam ponosan na moja ostvarenja na ovom turniru", dodao je 26-godišnji Srbin.

On je naglasio da mu je posebno drag način na koji je došao do trofeja.

"Način na koji sam došao do titule me čini veoma srećnim i donosi mi mnogo zadovoljstva jer sam imao tri vrlo specifična meča, protiv Čilića, zatim u polufinalu, a sada i u finalu. Bile su to situacije u kojima sam igrao tri seta i sve je bilo vrlo napeto, vrlo emotivno. Nijanse su odlučivale, poen tamo ili ovamo, a na kraju se okrenulo u moju korist. Nadam se da će mi ovaj trofej i samopouzdanje biti pravi zamajac za ostatak sezone", rekao je Đoković, koji je 17. titulom u Mastersu, a 42. ukupno, premašio slavnog Stefana Edberga i zauzeo 14. mesto na listi osvajača pehara u teniskoj Open eri.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale,   Federer,   Nova godina

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đoković: Nisam imao titulu u 2014, počele su sumnje u mene

Izvor: Dzungla.org, 17.Mar.2014

Posle prve titule u 2014. godini, do koje je u finalu turnira Masters serije u Indijan Velsu došao savladavši Rodžera Federera sa 3:6, 6:3, 7:6(3), Novaku Đokoviću je laknulo. Možda ponajviše zbog sumnji koje su se pojavile u vezi sa njegovim ostvarenjima u ovoj sezoni.. OpširnijeBlic

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.