Đoković: Najvažnije je da sam pobedio

Izvor: Sportski Žurnal, 03.Okt.2013, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković: Najvažnije je da sam pobedio

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Pekingu pošto je savladao Španca Fernanda Verdaska sa 7:5, 2:6, 6:2.
(FOTO: AP)
Prvi reket Srbije i sveta je posle prvog dobijenog seta prepustio inicijativu Špancu, ali je zatu u trećem delu igre naglo podiogao brzinu i povećao snagu udaraca, matiravši protivnika drugom meč loptom.
Novak Đoković je rekao da mu je u jednom delu meča sa Špancem Fernandom Verdaskom pala koncentracija, ali da je uspeo da smanji broj grešaka i pobedi.
U jednom trenutku mi je pala koncentracija. Imao sam šanse na početku drugog seta, ali sam Verdasku dozvolio da se vrati u meč. Ali, najvažnije je da sam u trećem setu uspeo da vratim koncentraciju i strpljenje i da smanjim greške. Uspeo sam da pobedim, a to je ono što je najvažnije – rekao je Đoković.
Đoković je ostvario 16. uzastopnu pobedu na turniru u Pekingu i ako želi da zadrži šansu da 102. nedelju ostane na prvom mestu na ATP listi, mora da odbrani titulu na turniru.
Međutim, ako drugi teniser sveta Rafael Nadal uđe u finale, preuzeće prvo mesto na listi od Đokovića, bez obzira na rezultat finala.
Pokušavam da radim ono što bi trebalo da radim, da pobeđujem. Plasman na listi će se promeniti. To se stalno menja, ali ne smete mnogo da razmišljate o tome. Moj posao je da pobedim u što više mečeva, a pozicija na listi će pratiti rezultate koje ostvarujem – rekao je Đoković.
Đoković će u borbi za polufinale igrati protiv Amerikanca Sema Kverija koji je bio bolji od Stanislasa Vavrinke sa 6:3, 7:6 (7:2).

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

PEKING: Đoković preko Verdaska do četvrtfinala

Izvor: NaDlanu.com, 03.Okt.2013

Prvi teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Pekingu pošto je danas savladao Španca Fernanda Verdaska sa 7:5, 2:6,6:2...Prvi reket Srbije je posle prvog dobijenog seta prepustio inicijativu Špancu, ali je zatu u trećem delu igre naglo podiogao brzinu i povećao snagu...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.