Đokić: Budućnost Srpske je u njenoj ekonomskoj snazi

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Okt.2014, 23:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đokić: Budućnost Srpske je u njenoj ekonomskoj snazi

ISTOČNO SARAJEVO - Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić istakao je večeras u Istočnom Sarajevu da budućnost Srpske leži u njenoj ekonomskoj održivosti, te ekonomskoj snazi, koja se može postići nastavkom započetih reformi.

On je na predizbornom skupu poručio da prije svega moraju biti reformisana dva sektora - energetika i agrar, a "Elektroprivredi Republike Srpske" treba dati koncesije da gradi male hidrocentrale u kojima će mnogo ljudi dobiti posao.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<
"Moramo u pravom smislu da provedemo i agrarnu reformu. To je oblast u kojoj se može radno angažovati mnogo stanovništva i stvoriti mnogo novih vrijednosti koje trebaju i Srpskoj i koje možemo da prodamo vani", smatra Đokić.

On kaže da će projekat "Južni tok", kada bude izgrađen, promijeniti nabolje način života u Republici Srpskoj i BiH, a to ne bi trebalo nikome da smeta, posebno ne Sarajevu.

Đokić je naveo da su u vrijeme njegovog mandata kao ministra rada i boračko-invalidske zaštite obezbijeđene redovne penzije, koje su nekoliko puta povećavane, a do kraja godine biće izgrađeno više od 700 stanova za porodice poginulih boraca i ratne vojne invalide.

Prema njegovim riječima, od 2012. do danas zaposleno je 923 djece iz kategorije porodica poginulih boraca, a očekuje se da će biti zaposleno još 150 do kraja godine.

On je poručio da će se socijalisti boriti da mjesečni borački dodatak postane boračka penzija.

"Mnogi od boraca više neće dobiti posao. Zato trebaju da imaju sigurnost za stare dane kao boračku penziju", naglasio je Đokić.

Prema njegovim riječima, socijalisti će učiniti sve što mogu da nastave još odlučnije politiku podrške razvoju istočnog dijela Srpske, posebno Istočnog Sarajeva.

"Taj posao ne smije i ne može stati. On mora biti nastavljen jer se na ovom prostoru mora još puno toga uraditi. Na ovim prostorima moramo da jačamo sektor privrede, mora se jačati razvoj infrastrukture, doseljavati narod u ove krajeve", poručio je Đokić.

On je pozvao građane da glasaju za kandidate koalicije SNSD-DNS-SP za predsjednika Srpske i člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Milorada Dodika i Željku Cvijanović.

"Očekujem da će narod i na ovim izborima velikom većinom glasati za Dodika za predsjednika Srpske jer je do sada bio dobar predsjednik i odlično nas branio i zastupao. Tamo gdje su drugi saginjali glavu kada im se neko iz međunarodne zajednice 'iskezi', on je imao hrabrosti i odlučnosti da im se suprotstavi i da štiti i brani interese Srpske", istakao je Đokić.

Prema njegovim riječima, Cvijanovićeva je pokazala hrabrost i odlučnost i zato treba glasati za nju za člana Predsjedništva BiH, jer je potrebna takva odlučna i hrabra osoba koja ne čini "trule kompromise" i koja nikome ništa ne duguje.

Nosilac liste SP za Narodnu skupštinu Srpske iz Izborne jedinice osam Dejan Šantić iz Srpske radikalne stranke /SRS/ "Dr Vojislav Šešelj" rekao je da će radikali u koaliciji sa socijalistima na najbolji način da štite nacionalne interese i dodao da je vrijeme da se srpski radikali vrate u Narodnu skupštinu Srpske.

Kandidat socijalista za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Goran Todorović, koji je direktor Kliničkog centra Kasindo, poručio je da socijalisti, shodno svom predizbornom sloganu "Ruka ruci" neće izmaći niti povući ruku kada budu branjeni vitalni nacionalni interesi srpskog naroda i Republike Srpske.

Kandidat na istoj listi Vitomir Mitrić najavio je da će socijalisti imati poslaničku kancelariju za kontakte sa građanima.

Kandidat na listi SP za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH iz Izborne jedinice tri Maja Vasković naglasila je da je prioritet socijalista uvijek interes naroda i da će to biti zastupano i u Sarajevu.

Učesnike tribine pozdravili su i predstavljenim kandidatima dali podršku potpredsjednik SRS Milorad Mirčić i član Centralne otadžbinske uprave iz Loznice Sulejman Spaho.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Najave događaja za 6.oktobar 2014. godine

Izvor: Capital.ba, 06.Okt.2014, 07:01

PALE/ISTOČNO NOVO SARAJEVO – U 11.00 časova predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovaće na Palama otvaranju zgrada studentskih domova, – u 13.30 časova Cvijanovićeva, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Petar Đokić i načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.