Đavolima zagrevanje za Premijer ligu

Izvor: Mondo, 05.Avg.2014, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Đavolima" zagrevanje za Premijer ligu

Mančester junajted u finalu drugog međunarodnog "Kupa šampiona" pobedio Liverpul rezultatom 3:1 (0:1).

Foto: AP/Lynne Sladky

Luj van Gal vraća se iz SAD u Englesku sa dosta briga u pogledu funkcionisanja odbrane, ali takođe sa peharom u rukama.

Mančester junajted osvojio je egzibicioni "Kup šampiona", u konkurenciji još sedam renomiranih evropskih timova, koji su tokom dvonedeljnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << turnira bili uglavnom nekompletni i na različitim nivoima forme.

"Crveni đavoli" u finalu su savladali Liverpul, mada je veliki rival na poluvremenu vodio golom Stivena Džerarda iz penala u 14. minutu.

Izjednačio je Vejn Runi u 55, a Huan Mata samo dva minuta kasnije doneo preokret, pošto je lopta posle njegovog šuta zakačila Sakoa i promenila pravac. Konačan rezultat postavio je "rezervista" Džesi Lingard u finišu utakmice.

"Lepo je pobeđivati zbog naših navijača, ovde i kod kuće, posebno ako je protivnik Liverpul", rekao je Van Gal posle finala odigranog u Majamiju.

"Međutim, sve ovo na kraju neće značiti ništa. Duel sa Svonsijem u prvom kolu Premijer lige je najvažniji za nas. Ali, dobro je što smo uhvatili zalet za Premijer ligu", dodao je Holanđanin.

Mančester junajted u prvom prijateljskom meču je deklasirao Los Anđeles Galaksi (7:0), dok je u okviru Kupa šampiona bio bolji od Rome (3:2), Intera (na penale), Reala (3:1) i u utorak rano ujutru od Liverpula.

Nova sezona počinje 16. avgusta.

STARTNE POSTAVE

Mančester junajted: De Hea - Evans, Smoling, Džons - Valensija, Erera, Flečer, Jang - Mata - Runi, Ernandez.

Liverpul: Minjole - Džonson, Škrtel, Sako, Keli - Džerard, Alen, Henderson - Kutinjo, Sterling, Lambert.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Junajted osvojio medjunarodni turnir

Izvor: Beta, 05.Avg.2014

BEOGRAD, 5. avgusta 2014. (Beta) - Fudbaleri Mančester junajteda osvojili su Medjunarodni Kup šampiona, pošto su u ponedeljak rano ujutro u finalu u Majamiju pobedili Liverpul sa 3:1...Liverpul je poveo u 14. minutu golom Stivena Džerarda iz jedanaesterca, a Junajted je preokrenuo golovima Vejna...

Nastavak na Beta...

Van Gal osvojio prvi trofej

Izvor: UživoFudbal.com, 05.Avg.2014

Međunarodni kup šampiona koji se igrao u Americi i okupio 8 velikana evropskog fudbala dobio je pobednika. U finalu Mančester Junajted je slavio protiv Liverpula sa 3:1 i tako postao posle Real Madrida, drugi osvajač ovog turnira. Utakmici je bolje počeo Liverpul i u 14. minutu kapiten Stiven Džerard...

Nastavak na UživoFudbal.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.