Dinamovih 6:0 za prolaz u 3. kolo kvalifikacija za LŠ – sledi spektakl sa Grcima

Izvor: B92, 02.Avg.2023, 18:01

Dinamovih 6:0 za prolaz u 3. kolo kvalifikacija za LŠ – sledi spektakl sa Grcima

Hrvatski šampion Dinamo Zagreb porazio je i u urevanšu prvaka Kazahstana Astanu (2:0) i zakazao dvomeč sa atinskim AEK-om u 3. kolu.

Strelci za "Modre" bili su Mahir Emreli i Antonio Marin.

Ekipa trenera Igora Bišćana potvrdila je u dvomeču sa Kazahstancima da je u ovom trenutku daleko bolji, brži, kompaktniji tim, i mnogo kvalitetniji, i demonstrirala je sve ono što godinama unazad prikazuje u ovoj fazi takmičenja - klasu naspram brojnih rivala.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Pre nedelju dana na "Maksimiru" Dinamo je potukao Astanu 4:0 i praktično obesmislio revanš meč u kojem je, uprkos sijaset šansi za domaći sastav u drugom poluvremenu, uspeo da ostvari još jednu pobedu.

Čovek odluke bio je Emreli koji je ovog leta vraćen sa pozajmice iz turske Konje.

Igrao se 24. minut kada se Emreli najbolje snašao u kaznenom prostoru nakon dodavanja Sučića, pogodio za vođstvo i totalno ubio ritam utakmice.

U međuvremenu, blistao je Livaković među stativama sa nekoliko bravura, da bi Antonio Marin u 88. minutu stavio tačku na dominantnu predstavu Zagrepčana u ovom dvomeču.

Dinamo je prolaskom u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona izborio sigurnu grupnu fazu Lige konferencija, ali naravno da se Zagrepčani ne zadovoljavaju trećerazrednim evropskim takmičenjem.

Naredni rival će im biti daleko teži - šampion grčke atinski AEK čije boje brani srpskireprezentativac Mijat Gaćinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.