Izvor: MozzartSport.com, 06.Nov.2020, 00:16

Dinamo se i desetkovan dokopao trijumfa na Maksimiru, Fajenord razbio CSKA (VIDEO)

Odličan potez Atimvena - 1:0

Dinamo i Volfzberger su ušli u utakmicu sa velikim problemima, Dinamo ima devetoricu zaraženih, gosti jednog manje, pa šta god da su uradili na ovom meču treba im uzeti sa rezervom. Čak kod Dinama na klupi nije sedeo Zoran Mamić. Ali posle svega tim sa Maksimira uspeo je do tri boda, najviše zbog crvenog kartona gostiju - 1:0 (0:0).

Ne može se reći da je to bila zanimljiva utakmica u prvom poluvremenu, a sigurno najvažniji detalj >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << dogodio se u 45. minutu kada je Mateus Taferner dobio drugi žuti karton i zato je morao van igre. Prvi je dobio u 14. minutu i posle svega Dinamo je imao pred sobom celo poluvreme sa više igrača u polju.

Realno je utakmica mogla da ode u samo dva smera, ili da ostane 0:0 ili da Dinamo dođe do prednosti i samim tim i pobede i dogodilo se ovo drugo.

Daleko od toga da je domaćin blistao, ali uspeo je do gola u 76. minutu. Strelac je bio Ijaji Atimven. Nigerijac se dobro snašao. Majer ga je proigrao, on je uspeo da primi loptu, da se okrene i da šutira ka golu austrijskog tima te da na taj način timu iz Zagreba donese ceo plen.

Pored ovog pogotka, Dinamo je imao dobru šansu u 74. minutu kada je Arijan Ademi pobegao svom čuvaru posle kornera, ali je golman Volfzbergera, Kefler, uspešno odreagovao.

Imao je Dinamo veći posed lopte, što je i logično imajući u vidu da se imao celo poluvreme igrača više, nije baš dominirao, ali jeste bio bolji i zasluženo stigao do trijumfa.

Posle dva remija, evo i pobede Dinama.

U drugoj utakmici grupe K Fajenord je odigrao dominantno protiv CSKA iz Moskve i slavio je sa 3:1 (0:0). U prvom poluvremenu nije bilo golova, ali zato je holandski predstavnik proradio u nastavku i uspeo je da spakuje tri komada ruskom sastavu.

Meč između Fajenorda i CSKA nije obilovao šansama u prvih 45 minuta, ali je u nastavku došla do izražaja sposobnost holandskog tima da kreira prilike, da organizuje akcije i po bokovima i kroz sredinu, a pokazao se i Kokču sjajnim udarcem, pa je sve to zajedno donelo domaćem timu trijumf od 3:1.

U pojedinim momentima bilo je pravo uživanje gledati saradnju domaćih igrača, kao kada je Berghuis proigrao Hapsa, ili kako je tekao napad kod trećeg pogotka.

CSKA je do kraja uspeo do jednog gola, utešnog gola, kada je Senesi postigao autogol u 80. minutu.

GRUPA K

Dinamo Zagreb - Volfzberger 1:0 (0:0)

/Atimven 76/

Fajenord - CSKA Moskva 3:1 (0:0)

/Haps 63, Kokču 71, Gertruda 72 - Senesi 80ag/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.