Izvor: MozzartSport.com, 27.Jan.2021, 20:17

Dinamo, apsolutni vladar Hrvatske! Hajduk vodio, pa stradao na Maksimiru (VIDEO)

Dva gola Oršića i Makazice Majera za slavlje Modrih - 3:1

Dinamo iz Zagreba iznova potvrđuje dominaciju u hrvatskom fudbalu, iako je svake godine sve više klubova koji imaju želju da se domognu šampionske titule. Hajduk je već postao očajan u toj nameri, došao je na Maksimir pun želje da spotakne najvećeg rivala, čak je i poveo u glavnom gradu Hrvatske, ali je onda doživeo ubedljiv poraz - 1:3 (1:2).

Bili su uspeli da krunišu to što su mnogo bolje i odlučnije >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ušli u utakmicu. Kapiten Mijo Caktaš pogodio je stativu već u petom minutu. Odlično je ušao sa leve strane, gađao desnom nogom, savladan je bio Livaković, ali nije bilo promene rezultata. Ipak, već u narednom napadu, posle kornera, Vušković je bio najbolji u skoku i sa ivice peterca pogodio nebranjeni deo Dinamovog gola.

Ipak, Dimamo je ekspresno pogazao kvalitet. U 11. minutu poništen je gol Gavranovića zbog ofsajda, ali je to zapravo bila samo najava uraganskih naleta Modrih. U samo dva minuta, praktično u dva napada, sjajni Mislav Oršić je sam preokrenuo rezultat. Prvo fantastičnim golom sa 20 metara udaljenosti, kada je delovalo da je lopta nekoga zakačila, ali je to zapravo bio fantastično plasiran udarac, a onda praktično u sledećem napadu, kada je u povukao kontru, a onda lepo u kaznenom prostoru namestio loptu na desnicu i još jednom savladao Lovrea Kalinića.

Hajduk je potom pokušao i uspeo da se nametne kao dominantan tim na terenu. Imao je dosta dobrih prilika, ali je sreća u par navrata ozbiljno okrenula leđa ekipi Paola Tramecanija. Turčin Umut Nair je imao veliku priliku, a pogodio je i prečku Dinamovog gola, opasno je pretio i Jakoliš, a na kraju je zablistao i Livaković, kada je odbranio udarce Dolčeka i Kastratija.

Modri su bili u podređenom položaju čitavo drugo poluvreme, ali su se zapravo pokazali kao zrelija i stabilnija ekipa. Sve je bilo rešeno kontranapadom iz udbenika. Sve je krenulo od Ademija, koji je povukao loptu, potom je težište preneo Majer, pa se išlo preko nezaobilaznog Oršića, a onda je Gvardiol centrirao za Majera, koji je makazicama iz neposredne blizine postavio konačan rezultat.

Dinamo se ponovo odaljio drugoplasiranom Osijeku na tri boda, dok je Hajduk ostao na petom mestu sa čak 19 bodova zaostatka za liderom.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.