Dida se vratio u Milan

Izvor: B92, 05.Avg.2019, 09:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dida se vratio u Milan

Čuveni brazilski golman Nelson Dida vratio se u Milan i preuzeo ulogu trenera golmana u timu do 17 godina, objavio je Italijanski klub.

Dida je uspehom branio za "rosonere" od 2000. do 2010. godine i osvojio je dve Lige šampiona, a ostao je upamćen kao specijalita za penale, što je te dokazao u finalu 2003. protiv Juventusa kada je odbranio tri - Davidu Trezegeu, Marselu Zalajeti i Paolu Monteru.

Sa klubom sa San Sira osvojio je još jednu Seriju A, Kup Italije, dva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Superkupa Evrope i Svetsko klupsko prvenstvo, a na 302 utakmice sačuvao je čak 132 mrežu.

Trofejan je bio i sa reprezentacijom Brazila sa titulom prvaka sveta na Mundijalu u Japanu i Južnoj Koreji, uz dva Kupa konferencija i jedan Kopa Amerika.

Tokom karijere čuvao je gol još brazilskih klubova Vitorije, Kruzeira, Korintijansa, Portugese, Gremija i Internasionala, kao i švajcarskog Lugana.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.