Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 05.08.2019.

09:58

Dida se vratio u Milan

Čuveni brazilski golman Nelson Dida vratio se u Milan i preuzeo ulogu trenera golmana u timu do 17 godina, objavio je Italijanski klub.

Izvor: B92

Autor:B92

Dida se vratio u Milan
Photo by Paolo Bruno/Getty Images

Dida je uspehom branio za "rosonere" od 2000. do 2010. godine i osvojio je dve Lige šampiona, a ostao je upamćen kao specijalita za penale, što je te dokazao u finalu 2003. protiv Juventusa kada je odbranio tri - Davidu Trezegeu, Marselu Zalajeti i Paolu Monteru.

Sa klubom sa San Sira osvojio je još jednu Seriju A, Kup Italije, dva Superkupa Evrope i Svetsko klupsko prvenstvo, a na 302 utakmice sačuvao je čak 132 mrežu.

Trofejan je bio i sa reprezentacijom Brazila sa titulom prvaka sveta na Mundijalu u Japanu i Južnoj Koreji, uz dva Kupa konferencija i jedan Kopa Amerika.

Tokom karijere čuvao je gol još brazilskih klubova Vitorije, Kruzeira, Korintijansa, Portugese, Gremija i Internasionala, kao i švajcarskog Lugana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve