Destinacija Srbistan večeras na RTV

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Mar.2015, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Destinacija Srbistan" večeras na RTV

Gledaoci Radio-televizije Vojvodine večeras u 20 sati na Prvom programu će biti u prilici da pogledaju dokumentarni film Želimira Žilnika "Destinacija Srbistan", koji govori o problemima sa kojima se suočavaju ilegalni migranti i tražioci azila u Srbiji.

Ilegalni migranti i tražioci azila u Srbiji, smešteni u azilantskim centrima nakon dramatičnih putovanja iz ratovima i nemaštinom zahvaćenih područja Severne Afrike i Bliskog Istoka – prolaze kroz period adaptacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na život i društvene okolnosti u Srbiji. Međutim, u najvećem broju slučajeva njihov cilj je da stignu do zemalja Evropske unije.

Doku-drama je prostor da pored socijalno-političkog konteksta u kojem su se zatekli, pokažu i svoje individualne vrednosti, tako da postaju junaci sa kojima gledaoci mogu da se identifikuju, i čiju sudbinu i borbu sa nedaćama mogu da razumeju.

Doku-drama (u trajanju od 100 minuta) snimana je tokom 2014. godine na lokacijama u Subotici, Sjenici, Tutinu, Bogovađi, Banji Koviljači, Beogradu i Novom Sadu.

Nastala je u okviru projekta Evropske unije "Jačanje medijske slobode u Srbiji" kojim rukovodi Delegacija EU u Srbiji, a realizuje Eptisa Servicios de Ingeneria.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.