Film o spasavanju ranjenika iz bolnice u Goraždu

Izvor: Beta, 02.Mar.2015, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Film o spasavanju ranjenika iz bolnice u Goraždu

NOVI SAD, 2. marta 2015. (Beta) - Dokumentarnim filmom "Heroji bitke za ranjenike" koji govori o ljudima koji su spasavali ranjenike u Goraždu rokom rata 1990-ih, u ponedeljak uveče se na Radioteleviziji Vojvodine (RTV) nastavlja serija "Živeti zajedno", posvećena podsticanju pomirenja i jačanju medjuetničkog poverenja u Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Film govori o velikoj hrabrosti doktorke Dušanke Vujasić i Predraga Pera Dacića koji su poginuli u bosanskom ratu, spasavajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << ranjenike iz Kantonalne bolnice u Goraždu.

"Heroji bitke za ranjenike" je treći film koji će na RTV-u biti prikazan u seriji "Živeti zajedno", a autor je Aleksandar Reljić. Film će biti emitovan u 23.10 na Prvom programu RTV-a.

Dokumentarni filmovi iz te serije govore o pozitivnim pričama i gradjanskoj hrabrosti iz ratnog perioda raspada Jugoslavije, o ljudima koji su se izdigli iznad nasilja i ratnih zločina, i delima pomogli ljudima "s druge strane".

Pre nedelju dana prikazan je prvi film - "Znam šta je ofsajd", o tome šta sport znači za društvo, a potom film "Apostoli dobra", o sveštenicima koji su činili dobra dela tokom rata.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.