Izvor: Politika, 21.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Despotović srušio "crno bele"

Vojvodina – Partizan 2:0 (1:0). – Golovima najboljeg strelca lige u 9. i 61 minutu Novosađani slavili u derbiju – Na stadionu "Karađorđe" preko 5.000 gledalaca Novi Sad – Golovima najboljeg strelca domaćeg šampionata Ranka Despotovića Vojvodina je zasluženo slavila u derbiju 31. kola plej-ofa Meridijan fudbalske superlige – Vojvodina – Partizan 2:0 (1:0). Domaćin je od samog starta krenuo silovito ka golu "crno-belih", u pojediniim momentama Vojvodina je igrala >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << vrlo agresivno pa je presing koji su nametnuli izabranici trenera Rajevca urodio plodom već na samom startu meča.

Dve dobre prilike Davidova i Tadića nagovestile su da će Vojvodina u derbuju jurišati na sva tri boda. Kada su napadači domaćih osetili konfuznost i nedovoljnu pripremljenost odbrambenih igrača iz Beograda usledila je akcija posle koje je Despotović doveo svoj tim u vođstvo. Prvo je na sredini terena pogrešio kapiten Smiljanić, loptu mu je oduzeo Pekarić na majstorski način, još bolje uposlio Despotovića koji je u opasnom naletu uspeo da se oslobodi Rnića i kada je bilo najpotrebnije matira Asprogenisa.

Partizanovi igrači se prosto nisu videli u prvih 45 minuta. U nastavku utakmice Vojvodina je stigla do još jednog gola čime je rešila pitanje pobednika. Igrao se 59. mminut kada je Rnić bez potrebe faulirao u šesnaestercu dugokosog Davidova, a sudija Spasić je bez dvoumljenja pokazoa na belu tačku. Loptu je uzeo najbolji strelac Despotović, dobro snimio gde se nalazi golman Partizna, a zatim poslao loptu u jednu, a Asprogenisa u drugu stranu.

Pokušao je bledi i anemični Partizan da makar stigne do počasnog pogotka, ali je zahvaljujući sjajnom Damiru Kahrimanu mreža Novosađava ostala netaknuta.

Fudbalski Novi Sad se uveliko sprema za još jedan značajan sportski događaj. Vojvodina i Novi Sad će 28. maja biti domaćini novog fudbalskog spektakla – oproštaja Siniše Mihajlovića. Na stadionu "Karađorđe" koji iz dana u dan izgleda sve lepše okupilo se preko 5.000 gledalca. Posle novog, petog, poraza zaredom Đukić je sebi natovario još jednu veliku muku. Srećom ostalo je još jedno kolo, Partizan dočekuje apatinsku Mladost, a Vojvodina dolazi na noge Bežaniji, te dve utakmice rešiće koja će ekipa druga proći kroz cilj.

STADION: "Karađorđe". GLEDALACA: 5.000. STRELAC: Despotović u 9. i iz penala u 61. ŽUTI KARTONI: Stošić, Đurić, Petković, Davidov, Despotović (Vojvodina), Lomić, Rnić, (Partizan).

VOJVODINA: Kahriman 7, Stošić 6,5, Pakarić 7, Đurić 7, Petković 6,5, Kačar 7, Popović 6, Buvač 6 (od 58. Milutinović 6), Tadić 7, Davidov 7 (od 78. Sikimić – ), Despotović 7,5 (od 86. Krivokapić – ).

PARTIZAN: Asprogenis 6, Rukavina 5,5, Bajić 5,5, Lomić 6, Lazić 5, Neb. Marinković 5,5 (od 76. Bosančić – ), Rnić 5, Nen. Marinković 5,5, Smiljanić 6,5, Jovetić 5,5, Gulan 6 (od 62. Zajić 5).

IGRAČ UTAKMICE: Ranko Despotović (Vojvodina).

D. Todorović

--------------------------------------------------------------------------

Rajevac: Kraj sezone kao iz bajke

Trener novosadske Vojvodine Milovan Rajevac ocenio je posle pobede nad Partizanom od 2:0 da završetak prvenstvene sezone za njegovu ekipu izgleda kao iz bajke.

"Dobrom igrom i pobedom nad Partizanom smo se na pravi način oprostili od naše publike. Posle svega što nam se dešavalo tokom sezone završetak je kao u bajci, danas je za sve nas dan radosti", rekao je Rajevac na konferenciji za novinare.

Trener Partizana Miroslav Đukić ocenio je da je njegova ekipa ponovila greške iz prethodnih mečeva, kada je primila gol u uvodnim momentima utakmice.

"Probali smo da se vratimo posle gola, imali smo i inicijativu, ali neuspešno. Vojvodina je prava takmičarska ekipa koja je znala da kazni naše greške, i iz kontri nas je ugoržavala. Iz jedne takve akcije je i došlo do penala, posle koga je pao drugi gol", kazao je Đukić.

[objavljeno: 21.05.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.