Desimirovčani ubedljivi protiv Borca (FOTO)

Izvor: KGsport.info, 18.Nov.2018, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Desimirovčani ubedljivi protiv Borca (FOTO)

Fudbaleri Sloge lakše nego što se očekivalo osvojili bodove protiv Drenovčana

Sloga iz Desimirovca je na igralištu u Petrovcu pobedila Drenovčane sa 3:0 u 15. kolu Prve gradske lige. Ekipa Korićana je osvajanjem boda u Belošvcu (1:1) obezbedila titulu jesnjeg prvaka, budući da je dva kola pre odlaska na zimsku pauzu obezbedila sedam bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Mladost, koja je u ovom kolu bila slobodna.

Po hladnom vremenu i na tvrdom >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << terenu igrališta u Petrovcu, gde Sloga igra kao domaćin, sastale su se dve ekipe iz gornjeg dela tabele od kojih se više očekivalo. Trener gostiju Radojica Despotović imao je problema oko sastava ekipe, jer je došao sa svega jedanaest igrača, a od 28. minuta zbog povrede teren je napustio i Željko Sretenović, pa je Borac ostao i brojčano slabiji, što je olakšalo posao Desimirovčanima da zabeleže ubedljivu pobedu.
Međutim, gosti su dobro počeli i imali šansu da prvi dođu do rezultatske prednosti. U petom minutu, posle centaršuta Miškovića sa desne strane, Kostadinović je na drugoj stativi sa ivice peterca šutirao i umesto mreže pogodio golmana Milanovića. Deset minuta kasnije na drugoj strani Buzić je iz slobodnog udarca pokušao da dovede Slogu u vođstvo, ali je golman gostiju Krsmanović bio na mestu.
U 20. minutu jedan od najzapaženijih u redovima Sloge Jotović šutirao je dobro iz prekida sa oko osamnaest metara, ali je golman Borca uspeo da izboksuje loptu i spreči pogodak. Tri minuta kasnije napadač Desimirovčana bio je precizniji i doveo „domaćina“ u vođstvo. Jotović je u kaznenom prostoru prihvatio nabačenu loptu, oslobodio se čuvara i preciznim udarcem po zemlji zatresao mrežu za 1:0.
U 26. minutu Desimirovčani su duplirali prednost, a strelac je ponovo bio Jotović, koji je sa šesnaest metara pogodio nebranjeni deo mreže golmana Borca.
Sa dva pogotka u prvom poluvremenu Miloš Jotović je najzaslužniji za pobedu Sloge
U 28. minutu zbog povrede Željko Sretenović je napustio teren i tom prilikom dobio i žuti karton, a ekipu iz Drenovca ionako oslabljenu ostavio sa igračem manje. Pa i pored toga igrači Borca nisu se predavali. U finišu prvog poluvremena dva puta su ozbiljno pripretili Slogi. U 40. minutu Nikolić je sa ivice petarca na desnoj strani šutirao u ruke golmana Milanovića, koji se dobro postavio i sprečio pogodak. Dva minuta kasnije ponovo je bio siguran golman Desimirovčana, jer je pre stigao do lopte od Kostadinovića i zaustavio akciju gostiju.
Fudbaleri Borca i sa igračem manje u drugom poluvremenu se ispromašivali i izgubili bodove
I sa igračem manje ekipa Borca u drugom poluvremenu igralala je agresivnije i stvarala šanse, ali ih zbog nepreciznosti napadača nije iskoristila. U sudijskoj nadoknadi vremena od tri minuta Sloga je postigla i treći pogodak, a u listu strelaca upisao se Nikola Vukomanović i tako samo „overio“ zasluženu pobedu Sloge od 3:0.
Nikola Vukomanović (14) je u poslednjem minutu utakmice postigao treći pogodak za Slogu
SLOGA (D) – BORAC (D) 3:0 (2:0)
Igralište: U Petrovcu.
Gledalaca: 30.
Sudija: Andrej Raković.
Pomoćnici: Filip Beloica, Pavle Vasilijević (svi iz Kragujevca).
Strelci: Jotović u 23. i 26. i Vukomanović u 90. minutu.
Žuti kartoni: Vukomanović (Sloga), Janićijević, Ž. Sretenović, Lazarević i Kostadinović (Borac).
SLOGA: Milanović, Rmuš, Rašković, Jovanović, Sudimac, Buzić (od 46. Obradović), Jotović, Karić, Vukomanović, Ilić, Timotijević (od 46. Nikolić).
BORAC: Krsmanović, Vlašković, Janićijević, Petronijević, D. Sretenović, Janković, Ž. Sretenović, Lazarević, Kostadinović, Nikolić, Mišković.
U 15. kolu Prve gradske lige Pobeda je u Beloševcu vodila protiv lidera na tabeli, ali su Korićani pogotkom Denisa Đorđevića u sudijskoj nadoknadi vremena uspeli da izjednače i osiguraju lidersku poziciju.
U ostalim susretima postignuti su sledeći rezultati: Bagremar – Erdoglija 1:3, Šumadija 1934 – Srbija 1:0, 21.oktobar – Budućnost (R) 3:2, Kutlovo – Slavija 1:0, Jedinstvo – Sloboda (G) 4:1, Šumadinac KG – Jadran 2:0. U ovom kolu bila je slobodna Mladost (P).
Korićani su u vođstvu sa 36 bodova, sedam više od Mladosti. U narednom kolu Korićani su slobodni, a u ostalim susretima sastaju se:  Jadran – Pobeda, Borac (D) – Šumadinac, Sloboda (G) – Sloga (D), Slavija – Jedinstvo, Budućnost – Kutlovo, Srbija – 21.oktobar, Erdoglija – Šumadija 1934, Mladost (P) – Bagremar.
Fudbaleri Korićana obezbedili titulu jesenjeg prvaka u Prvoj gradskoj ligi
U 11. kolu Druge gradske lige došlo je do promene u vrhu tabele. Maršić je kod kuće pobedio Divostin sa 2:0 i osvojio titulu jesenjeg prvaka sa 25 bodova, koliko ima i Zastava sa slabijim međusobnim količnikom, koja je danas bila slobodna. U ostalim susretima postignuti su sledeći rezultati: Seljak (C) – Košutnjak 2:4, Sloga (L) – Kolonija 3:1, Žeželj – Bratstvo 0:4, Vinogradi DB – Ćava 2:0.
Završen je jesenji deo prvenstva i u Trećoj gradskoj ligi, gde je Bukorovac trijumfom u derbiju sa vodećim Azbestom (3:0) sa 17 bodova osvojio prvo mesto, a Stragarci su drugi sa dva boda manje. Dobrača i Hajduk iz Jovanovca podelili su bodove (1:1), a slobodan je bio Kremenac iz Rogojevca.
Tekst i foto: M. Jovičić

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.