Derbi otvara novu sezonu, prilika za afirmaciju ženske košarke

Izvor: RTS, 03.Okt.2019, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Derbi otvara novu sezonu, prilika za afirmaciju ženske košarke

Ovog vikenda počinje nova sezona najjačeg klupskog takmičenja u ženskoj košarci u Srbiji – Prva ženska liga Srbije. Deset najboljih klubova u našoj zemlji boriće se za šampionsku titulu, zbog čega su u Jutarnjem programu gostovale predstavnice naših timova.
Ekipa Crvene zvezde će u prvom kolu igrati protiv velikog rivala Radivoja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Koraća.

"Jedva čekamo da počne liga, veoma smo uzbuđene. Već u prvom kolu nas očekuje derbi sa Koraćem", rekla je Ivana Katanić, kapiten Crvene zvezde Kombank.
Liljana Tomašević, njena koleginica iz KK Radivoj Korać, otkrila je kako se devojke spremaju pred početak takmičenja i jednog ovakvog derbija.
"Razgovaramo, svako se priprema na svoj način. Treniramo, pripremamo taktiku i sigurno je da smo se za ovo spremali prethodna dva meseca, što kroz pripremne utakmice, što kroz treninge. Poprilično smo uzbuđene i mislim da je sjajno što se sezona otvara derbijem, to je lepa utakmica za igru, a i za publiku koja će verujem doći u velikom broju", kazala je Tomaševićeva.
Partizan se sastaje sa ekipom 021 i već je počeo sezonu pre nekoliko dana.
"Već smo počele sezonu u Jadranskoj ligi i nadamo se trijumfu na početku", navela je Milica Inđić koja predvodi Partizan.
Nova sezona biće prilika i da se dodatno afirmiše ženska košarka koja nije popularna kao muška. Zbog toga devojke veoma rano odlaze u inostrastvo, u želji da pronađu bolji angažman.
"Sve zavisi ko ima kakve opcije. Dosta ljudi se trudi da ode iz Srbije. Nažalost, slabo je praćena ženska košarka. Ukoliko bi se to poboljšalo, devojke bi duže ostajale u našoj zemlji", dodala je Katanićeva.
A, šta treba ženskoj košarci da bi imala isti tretman kao reprezentativna?
"I do nas je, ali i do klubova, koliko će se angažovati. Mogu da pričam za naš tim, trudimo se da na svaki mogući način promovišemo žensku košarku, što sa strane uprave, strane košarkašica, što sa strane publike. Želim da apelujem na sve klubove i pojedince da se što više potrude kako bi se košarka promovisala jer stvarno ima šta da se vidi. To je veoma lep sport", navela je Ljiljana Tomašević.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.