Derbi ne može bez drame, Zvezda slavi, Mekintajer promašio pobedu! (video)

Izvor: Sportske.net, 24.Nov.2020, 00:11

Derbi ne može bez drame, Zvezda slavi, Mekintajer promašio pobedu! (video)

Zvezda dugo vodila, Partizan izuzev nekih par minuta praktično sve vreme jurio rezultat, na kraju meč ušao u neizvesnu završnicu.

Posle dugih devet meseci, ponovo smo gledali košarkaški derbi, a u okviru osmog kola ABA lige dobili su ga košarkaši Crvene zvezde, koji su kao gosti u Hali sportova ''Ranko Žeravica'' na Novom Beogradu savladali Partizan sa 86:85!

Zvezda >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << je tako nastavila seriju pobeda u regionalnom takmičenju, ima svih osam pobeda, a Partizan je sada na polovičnom učinku, 4-4.

Crveno-beli su odlično započeli meč, posebno kada je u pitanju šut za tri poena, s obzirom da su u uvodnih par minuta van linije 6.75m pogađali i Jagodić-Kuridža i O'Brajant i dva puta kapiten Branko Lazić, pa je Zvezda stekla dvocifrenu prednost - 16:5, koju je nedugo zatim Ročesti svojom trojkom uvećao na 19:7.

Partizan nikako nije uspevao da uhvati šuterski ritam za tri poena, ali je prednost crno-belih tokom prvog poluvremena bio ofanzivni skok, iz koga su crno-beli u više navrata dolazili do poena i polako smanjivali Zvezdinu ubedljivu prednost na početku.

I, već do kraja prvog kvartala, Partizan je smanjio na 22:19, a početkom drugog je na krilima ogromne energije Vila Mozlija uspeo da preokrene rezultat i povede sa 29:26.

Lojd i Hol su potom uzvraćali svojim poenima, a Partizan je u narednih par minuta poenima sa linije penala uspevao da se održi u rezultatskom egalu.

Međutim, od kada je Nemanji Dangubiću dosuđena četvrta lična greška, kola su za Partizan počela da kreću nizbrdo, dok je na drugoj strani Zvezda nemilosrdno koristila ''dalekometnu paljbu'', što je posebno došlo do izražaja u poslednjih dva desetak sekundi, kada je Zvezda stigla do vođstva od 50:40, sa dve brze trojke Ročestija, pa onda i Voldena posle velike greške crno-belih prilikom izvođenja lopte.

Ni u drugom poluvremenu Zvezda nije posustajala u šutu za tri poena, raspucao se i Džordan Lojd, uz Korija Voldena koji nije imao sentimentalnosti prema bivšim saigračima, pogađali su i Davidovac i Jagodić-Kuridža, pa je Zvezda krajem treće četvrtine imala neverovatnih 14 trojki iz 25 pokušaja!

U Partizanu je Rašon Tomas bio jedan od retkih koga je šut za tri poena večeras služio, dok je Miler-Mekintajer do dvocifrenog poenterskog učinka došao pre svega odličnim izvođenjem slobodnih bacanja. Nedostajali su crno-belima i njegovi, kao i poeni Markusa Pejdža koji je rovit ušao u večerašnji derbi zbog povrede nosa.

Uz Dangubića, opterećen faulovima bio je i Rade Zagorac, dok se u Zvezdi na povredu požalio Lengston Hol krajem prvog poluvremena i u nastavku ga nije bilo na terenu.

Partizan je uspevao da priđe na šest do osam poena razlike, ali uz očajan procenat šuta za tri poena (4/22), teško je bilo očekivati preokret.

Međutim, na ulasku u poslednja dva minuta, crno-beli prilaze na ''minus dva'' (84:82), poenima Pejdža i Mekintajera, pa je i ovaj derbi do kraja bio rezultatski neizvestan.

Usledio je tajm-aut Saše Obradovića, posle kog Lojd asistira za O'Brajanta, Partizan ne koristi naredni napad, a na 34 sekunde do kraja, Volden pravi prekršaj u napadu. To je bio njegov peti prekršaj.

Sašo Filipovski je reagovao tajm-autom koji je Partizanu doneo rezultat, Zagorac pogađa trojku i smanjuje na 86:85!

Ročesti potom nije pogodio trojku, ostalo je vremena za Partizanov poslednji napad, ali Miler-Mekintajer nije pogodio i Zvezda je mogla da započne svoje slavlje.

Lojd sa 18 i Volden sa 16 poena predvodili su Zvezdu, a na drugoj strani Rašon Tomas 19, Miler-Mekintajer 15 poena.

-

-

VIDEO HIGHLIGHTS: @PartizanBC - @kkcrvenazvezda 85:86 #ABALiga https://t.co/azGSZ9zIR1.

— ABA Liga (@ABA_League) November 23, 2020
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Košarka,   Crvena Zvezda

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DRAMA! Volden nemilosrdan protiv Partizana, Mekintajer promašio pobedu

Izvor: MozzartSport.com, 24.Nov.2020

Zanimljiv večiti derbi, crveno-beli slave, sve se rešavalo u poslednjim sekundama - 86:85..Drama u prvom večitom derbiju u sezoni! Partizan je očajno šutirao za tri poena i pored toga je preko Kodija Miler Mekintajera u samoj završnici imao šut za pobedu, ali je plej crno-belih promašio i na...

Nastavak na MozzartSport.com...

KAKVA DRAMA U VEČITOM DERBIJU: Ovako je izgledao poslednji minut duela Partizana i Zvezde VIDEO

Izvor: Kurir, 24.Nov.2020

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan (86:85) u prvom ovosezonskom večitom derbiju, igranom u okviru osmog kola regionalne ABA lige, 

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.