Derbi ne može bez drame, Zvezda slavi, Mekintajer promašio pobedu!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 23.11.2020.
22:59
Izvor: Sportske.net

Zvezda dugo vodila, Partizan izuzev nekih par minuta praktično sve vreme jurio rezultat, na kraju meč ušao u neizvesnu završnicu.

BETAPHOTO/ABA liga/Partizan NIS/Dragana Stjepanovic/DS
BETAPHOTO/ABA liga/Partizan NIS/Dragana Stjepanovic/DS

Povezane vesti

Posle dugih devet meseci, ponovo smo gledali košarkaški derbi, a u okviru osmog kola ABA lige dobili su ga košarkaši Crvene zvezde, koji su kao gosti u Hali sportova ''Ranko Žeravica'' na Novom Beogradu savladali Partizan sa 86:85!

Zvezda je tako nastavila seriju pobeda u regionalnom takmičenju, ima svih osam pobeda, a Partizan je sada na polovičnom učinku, 4-4.

Crveno-beli su odlično započeli meč, posebno kada je u pitanju šut za tri poena, s obzirom da su u uvodnih par minuta van linije 6.75m pogađali i Jagodić-Kuridža i O'Brajant i dva puta kapiten Branko Lazić, pa je Zvezda stekla dvocifrenu prednost - 16:5, koju je nedugo zatim Ročesti svojom trojkom uvećao na 19:7.

Partizan nikako nije uspevao da uhvati šuterski ritam za tri poena, ali je prednost crno-belih tokom prvog poluvremena bio ofanzivni skok, iz koga su crno-beli u više navrata dolazili do poena i polako smanjivali Zvezdinu ubedljivu prednost na početku.

I, već do kraja prvog kvartala, Partizan je smanjio na 22:19, a početkom drugog je na krilima ogromne energije Vila Mozlija uspeo da preokrene rezultat i povede sa 29:26.

Lojd i Hol su potom uzvraćali svojim poenima, a Partizan je u narednih par minuta poenima sa linije penala uspevao da se održi u rezultatskom egalu.

Međutim, od kada je Nemanji Dangubiću dosuđena četvrta lična greška, kola su za Partizan počela da kreću nizbrdo, dok je na drugoj strani Zvezda nemilosrdno koristila ''dalekometnu paljbu'', što je posebno došlo do izražaja u poslednjih dva desetak sekundi, kada je Zvezda stigla do vođstva od 50:40, sa dve brze trojke Ročestija, pa onda i Voldena posle velike greške crno-belih prilikom izvođenja lopte.

Ni u drugom poluvremenu Zvezda nije posustajala u šutu za tri poena, raspucao se i Džordan Lojd, uz Korija Voldena koji nije imao sentimentalnosti prema bivšim saigračima, pogađali su i Davidovac i Jagodić-Kuridža, pa je Zvezda krajem treće četvrtine imala neverovatnih 14 trojki iz 25 pokušaja!

U Partizanu je Rašon Tomas bio jedan od retkih koga je šut za tri poena večeras služio, dok je Miler-Mekintajer do dvocifrenog poenterskog učinka došao pre svega odličnim izvođenjem slobodnih bacanja. Nedostajali su crno-belima i njegovi, kao i poeni Markusa Pejdža koji je rovit ušao u večerašnji derbi zbog povrede nosa.

Uz Dangubića, opterećen faulovima bio je i Rade Zagorac, dok se u Zvezdi na povredu požalio Lengston Hol krajem prvog poluvremena i u nastavku ga nije bilo na terenu.

Partizan je uspevao da priđe na šest do osam poena razlike, ali uz očajan procenat šuta za tri poena (4/22), teško je bilo očekivati preokret.

Međutim, na ulasku u poslednja dva minuta, crno-beli prilaze na ''minus dva'' (84:82), poenima Pejdža i Mekintajera, pa je i ovaj derbi do kraja bio rezultatski neizvestan.

Usledio je tajm-aut Saše Obradovića, posle kog Lojd asistira za O'Brajanta, Partizan ne koristi naredni napad, a na 34 sekunde do kraja, Volden pravi prekršaj u napadu. To je bio njegov peti prekršaj.

Sašo Filipovski je reagovao tajm-autom koji je Partizanu doneo rezultat, Zagorac pogađa trojku i smanjuje na 86:85!

Ročesti potom nije pogodio trojku, ostalo je vremena za Partizanov poslednji napad, ali Miler-Mekintajer nije pogodio i Zvezda je mogla da započne svoje slavlje.

Lojd sa 18 i Volden sa 16 poena predvodili su Zvezdu, a na drugoj strani Rašon Tomas 19, Miler-Mekintajer 15 poena.
-
baner
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

27 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dr fudbala Miloje
Tuesday, 24.11.2020
08:21

Победили смо партизан и судије са пола гаса.

avatar
Dr fudbala Miloje
Tuesday, 24.11.2020
08:19

Мало да их спустимо на земљу јер много су полетели.

avatar
Superliga
Tuesday, 24.11.2020
01:19

Jel ovo laksi trening??? Kad je tekma???

avatar
NemanjaaVidiiiicNo1
Tuesday, 24.11.2020
00:54

Mogao bi bez drame da sudije na +10 ne vracaju ove indijance u igru,faulovi u napadu izmisljeni,ne ulaze u bonus do minut pred kraj,40 bacanja naspram 13,smejurija klasicna i opet dzabe sve,voldenu faul u napadu je tek komedija,zadnji pokusaj da ih vrati u igru

avatar
Consigliere 1927
Tuesday, 24.11.2020
01:25

Covek ga gurne sa ledja on se spuca u igraca Partizana ljudi sviraju faul u napadu, to je Novica sa klupe dosudio 😂 cirkusanti dzaba im sve, vratice im se u Baru i onda pa-pa...

avatar
Realni Arthur
Tuesday, 24.11.2020
00:30

A da, zaboravio sam da pitam, da li je vest da je Pejdz slomio nos bila dezinformacija? Jer decko igrao bez maske! Partizan, da nije bilo Mozlija, verujte mi katastrofalno odigrao, pa imali su cak 16 poena iz skokova za napad do poluvremena, pa sad racunajte! Zagorac ocajan, sta se dogadja sa njime ja pojma nemam, nit je povredjen, nije u formu, bez zara, Danguba moj, za vreme dok je igrao bio najbolji igrac Partizana. Gorda, necu da trosim reci, los! Tomas solidan, Mekintajer poceo da igra mnogo bolje treci i cetvrti deo, ali VOLDEN, pa ja mislim da je on naj korisniji igrac Zvezde u dosadasnjem toku takmicenja. Zasto Velickovic nije igrao, jel povredjen? Jankovici nisu igrali ni jedan ni drugi! I sa tako kratkom klupom Partizan je dao sve od sebe i eto dosao do suta za pobedu, ali promasio! Idemo dalje, Srecno Partizani u Baru i protiv Mege, ako dobijete ove dve, nema zime, ako ne dao Bog jednu izgubili od ovih dve onda ulazite u ozbiljan problem za plasman na ABA F4, jer gostujete Cedeviti, Buducnosti, Megi, a i Zvezdi, pa zato, srecno!

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Tuesday, 24.11.2020
00:47

Nikola (Jankovic) je igrao sedam minuta.

avatar
Realni Arthur
Tuesday, 24.11.2020
00:20

Iskreno, nisam ocekivao da ce biti drame, ali sta je tu je, idemo dalje, bravo za pobedu! Srecno dalje, mada kako vidim Partizan ima vec 4 poraza, a Mornar, Cedevita, Mega imaju po 1 poraz, tek Buducnost ni jedan poraz. A iduce nedelje Partizan ide Mornaru, ne dao Bog da izgubi onda ulazi u ozbiljan problem, zato sto posle docekuje Megu koja je bas u nekom naletu, mada ocekujem pobede Partizan i u Baru i protiv Mege, i da se uhvati korak za dalje. Sve u svemu, Zvezda igra protiv Efesa u Cetvrtak ako to dobijemo, zaista imacemo dobar skor i u Evroligi. Nadam se da Hol nije ozbiljno povredjen, i da bude dostupan za sledecu tekmu, jer Rocesti zaista ne moze nikog da brani, cak ni ovog leptira Pejdza kad nije mogao sta da ocekujemo od njega. I nekako svaki napad koji on organizuje prvo stane na loptu i odu 12-pa i 15 sekundi tek krene na neku akciju, to me uzasno nervira. Nadam se da Rocesti ide posle mesec dana, on ipak ima neki sut ali nista drugo nema!

avatar
Petar Petar
Tuesday, 24.11.2020
00:13

Ha, ovaj celavi sa arene samo sto nije na kolenima radio intervju sa Obradovicem. Pita ga lik za navijace, a svakako ne bi bilo Zvezdinih, na drugoj strani ni rec o tome. Kao u fazonu Zvezdin je hendikep jer nije bilo Grobara. Ovaj Kodi umesto da ode do kosa u poslednjem napadu, ili da se zaustavi na liniji penala i sutne on baci flouter kao da je ispred njega stao Dejvis iz Lejkersa nebu pod oblake. Ne znam, ali znam da je bio Jare veceras ovo bi resili lagano sigurno. Ispostavilo se da nam je glave doslo ono sto se ponavlja citave sezone. Tih par minuta kada ne znamo gde se nalazimo i zbog tih par minuta smo bukvalno svaku utakmicu izgubili ove sezone osim utakmica sa Borcem, Uniksom tamo i za onim Francuzima gde smo u te dve utakmice imali crne minute bukvalno u toku cele utakmice, tako smo i prosli u njima... E, sad dolaze do izrazaja glupi porazi koje smo imali od Borca (u sta ja ni danas ne mogu da verujem da smo izgubili), pa od Buducnosti na loptu, pa od Igokee i sada ako nas Mornar dobije sto je vrlo verovatno bicemo blizu toga da ne budemo u prvih cetiri jer nam je drugi deo sezone mnogo tezi, gotujemo bukvalno svima iz vrha. Nebitno, kako je tako je bar pocinjemo nesto da igramo.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Tuesday, 24.11.2020
00:40

Trebalo je KMM Pejdzu da doda levo jer ne verujem da bi Gordic desno pogodio jer ga uopste nije islo. U najgorem slucaju je trebalo da ide na ulaz i pokusa da iznudi faul jer bi i samo jedno bacanje bilo dovoljno za produzetke. Ubise nas naprosto trojkama u prvom poluvremenu pa i u generalno (inace, to i jeste razlog sto nisu toliko isli na crtu jer su jasno videli da ih ide sa distance), a i nasa bacanja su stara prica, ne idu nam, jeste da ih veceras nije bilo ni malo pa je zato i bilo tih SEST promasaja, ali, opet, kad vidis sta je sve njima uslo cak nekada i sa istih tih bacanja, onda stvarno deluje da i ne trazis mnogo...

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Tuesday, 24.11.2020
10:32

Mozda se uplasio onog drugog jer je bio jos jedan tamo malo dalje levo:-D

avatar
Petar Petar
Tuesday, 24.11.2020
01:31

Ma nije morao nikom da daje loptu, on je imao jedan na jedan protiv igraca od koga je tri puta brzi. Znaci po svakoj logici je morao do obruca da ode. Ako smo mogli da trazimo situaciju za poslednji napad idealniju od ove ne bi dobili, tri igraca su im zaostala, lopta je kod naseg najbrzeg igraca, ima jedan na jedan sa njihovim najsporijim igracem koji se nalazi na nicijoj zemlji i on uzme i sutne nemoguci sut totalno bez rezona. Znaci odabrao je najgore resenje. A busi ih pet na pet citavu cetvrtinu bez problema i onda se uzenta od ZAMISLI Dejana Davidovca.

avatar
Kori Volden
Tuesday, 24.11.2020
00:11

Sramota. 38-13 bacanja. rade meNfis enbiej zagorac udara sekirice i krsti se kada mu se svira licna, sudije dozvoljavaju igracima partizan igokee da igraju rukomet. I pored toga sto je cela centarska linija imala 3 licne na poluvremenu, pored povrede Hola, pored svega. Ne moze na silu vise nista, 4. utakmica u 7 dana, spin da je pejdzic povredjen, a covek odigrao ceo mec, bez ikakvih problema, stvaranje izgovora.
Zasto nas trener sada na kraju ne kaze da je sudjenje bilo u najmanju ruku diskutabilno i da je nerealan odnos slobodnih bacanja? Pa njima nije sudjeno milion faulova, o tehnickim da ne govorim za prigovore i busanje! Zamislite naseg kapitena samo jednom da prigovori onako zustro kao Gordic ili Zagorac? O cemu se ovdje radi, ko je evroligas? Neuspeli pokusaj kradje kk partizai igokee uz pomoc sudija, Zvezda dobija ovaj 5 na 8 duel i gura Igokeu van plej ofa. Ovako je najsladje, Kori Volden, tope se planine, do vrha puni Kori !

avatar
paok
Tuesday, 24.11.2020
17:07

Sta se bunis za bacanja. Pre nekoliko godina odnos je bio 48-17, tad ti je to bilo normalno.

avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 24.11.2020
00:11

Bez Novice, Mike, Jaramaza i Alija (al ajde, glupo njega računamo) u derbiju gde od 40 minuta jedno 35 je izgledalo da ne možeš pobediti, da nemaš načina ti si došao u situaciju da imaš napad za pobedu, što je pozitivno. Gde su falila ta dva može da se diskutuje, ali ono najupečatljivije je trojka Voldena (kraj 2/4), i ono kucanje (Terija ako se ne varam) na kraju utakmice, gde smo tražili "step".

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Tuesday, 24.11.2020
00:29

I sa Pejdzom koji je pre samo dva dana slomio nos...

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Tuesday, 24.11.2020
10:32

Dobro, doktore.

avatar
Deki.Stankovic.5
Tuesday, 24.11.2020
02:20

Bas je slomljen :D i smetala mu je maska,nevidljiva 😂

avatar
Steph22
Tuesday, 24.11.2020
00:55

Vidim kako je slomio nos...

avatar
Borkes
Tuesday, 24.11.2020
00:07

Opet CMM....AAAAAAAA

avatar
Deki.Stankovic.5
Tuesday, 24.11.2020
00:05

Kakva sramota sa nase strane u svakom smislu,ovo je trebao Partizan da dobije,ljudi su gadjali za tri katastrofa i igrali na jednu loptu za pobedu.Onolika kolicina gluposti Terija veceras koje odavno nije vidjeno i soliranje Brajanta koje je standardno i uglavnom lose po nas,i standardni Obradovicev perfomans pored klupe i vika, dreka,a ocigledno je da imamo problem glavni a to je da nismo tim i da nas odlikuje soliranje,o tome kako Dobric nema minute necu ni da pricam,postaje smesno,najbolje neka dodju jos dva crnca da bude upotpunjen performans,malo je ovo.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Tuesday, 24.11.2020
13:50

Zar mora uvek da nosi masku?

avatar
Sanchez Bakero
Tuesday, 24.11.2020
00:04

Ne dopada mi se preterano Mekintajer, previše siluje, nevezano samo za ovaj poslednji napad. Zvezdin bolji šut za tri poena presudio. Idemo dalje.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Tuesday, 24.11.2020
00:03

Dare. je l' bila dupla? :-D Ako i nije bio faul posle toga koji je posle mozda i kompenzovan, ono je najverovatnije bila greska koja je veceras odlucila slavljenika. I kako samo primismo one dve trojke na kraju prvog perioda, neverovatno. Inace, svaki put na jednu loptu bio Trinkijeri trener ili ne:-D

avatar
Old_school
Tuesday, 24.11.2020
08:05

Slavljenik je trebao davno biti odlucen da vas sudije nisu drzale u igri sa slobodnim bacanjima. Uz realno slican intenzitet odbrane, dobili ste 25 slobodnih bacanja vise?! 21 kos! Al aj...

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Tuesday, 24.11.2020
13:51

http://www.zurnal.rs/kosarka/aba-liga/41259/neverovatan-odnos-slobodnih-bacanja-zvezda-49-partizan-17