Izvor: RTS, 18.Jan.2021, 07:56

Denveru nedovoljno Jokićevih 35 poena, Juta se revanširala za poraz u plej-ofu

Košarkaši Jute pobedili su Denver na gostujućem terenu rezultatom 109:105 u veoma napetoj utakmici. Nikola Jokić briljirao sa 35 poena, ali to nije bilo dovoljno da se izbegne poraz Džezera, koji su ostvarili peti uzastopni trijumf.
Juta i Denver vodili su veliku borbu u prošlogodišnjem plej-ofu (serija završena posle sedam utakmica), i ovaj meč kao da je nastavljen u tom maniru. O tome svedoči i izjava Nikole Jokića.

"To je bila takva >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << utakmica, intenzivna. Bila je to dobra košarka", rekao je Jokić.
U pobedničkoj ekipi poeni su bili lepo raspoređeni. Najefikasniji je bio rezervista Džordan Klarkson sa 23 poena, a pratili su ga Donovan Mičel sa 18 i Bojan Bogdanović sa 17.
Velika bitka vodila se ispod koša – centar Jute Rudi Gober postigao je 15 poena, uz 13 skokova.
Gober važi za jednog od najboljih defanzivaca lige i zbog toga poenterski učinak Nikole Jokića još više dobija na značaju. On je predvodio Denver ubacivši čak 35 poena, uz 14 skokova i devet asistencija.
Ipak, srpski igrač je odbio da govori o rivalstvu sa Goberom.
"Igrao sam protiv Jute", poručio je centar iz Sombora.
U Nagetsima Raspoložen je bio još Džamal Mari, ali samo u prvom poluvremenu u kojem je ubacio 24 od svojih 30 poena, što je jedan od razloga poraza Denvera. Niko drugi u toj ekipi nije iao dvocifren učinak.

Juta je prelomila utakmicu u trećoj četvrtini kada je Majk Konli ukrao loptu Jokiću i dodao je Klarksonu koji je poentirao sa linije za tri poena.
Nagetsi su pokušavali da se vrate. Mari je postigao trojku sedam sekundki pre kraja, i rezultat je bio 107:105. Ali konačne brojke na semaforu ispisao je Rudi Gober efektnim zakucavanjem.
Juta će u sledećem meču dočekati ekipu Nju Orleansa, a Nagetsi idu u goste Oklahomi.
Utakmica Tandera i Filadelfije je odložena zbog koronavirusa, pa na parketu nije bilo Alekseja Pokuševskog, kao i ni Nemanje Bjelice, koji je potpuno izgubio poverenje stručnog štaba Sakramenta.
Kingsi su poraženi od Nju Orleans pelikansa sa 128:123 i to je već četvrti uzastopni duel u kojem srpski reprezentativac nije dobio priliku.
Noć u NBA ligi zatvorili su Los Anđeles klipersi ubedljivim trijumfom nad Indijanom – 129:96.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jokić i Marej ne mogu sami – Juta srušila Denver

Izvor: B92, 18.Jan.2021

Košarkaši Denver Nagetsa poraženi su od Jute Džez rezultatom 109:105 u noći između nedelje i ponedeljka...Još jedno sjajno veče Nikole Jokića i još jedan poraz njegovih Denver Nagetsa...Sada je bolja od njih bila Juta sa 109:105 i to je bila peta uzastopna pobeda popularnih "Džezera"...Nikola...

Nastavak na B92...

Jokić nakon poraza: Dobra košarka

Izvor: B92, 18.Jan.2021

Nikola Jokić, centar Denver Nagetsa, imao je još jedno maestralno veče...Nikola Jokić s pravom važi za jednog od najboljih igrača u NBA ligi, iz noći u noć to svima iznova pokazuje i oduševljava...Sada je meč završio sa 35 poena, 14 skokova i 9 asistencija, opet mu je jedna falila za tripl-dabl,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.