Izvor: MozzartSport.com, 07.Dec.2021, 05:40

Denver je u krizi, ne pomaže ni treći Jokićev tripl-dabl u sezoni i novi skok na večnoj NBA listi (VIDEO)

Čikago bolji od Nagetsa – 109:97

Korak napred, pa odmah korak nazad. I tako u poslednje četiri utakmice. Denver je u krizi i klizi na tabeli Zapadne konferencije.

Pobeda nad Njujorkom je ohrabrila navijače da je možda pronađeno svetlo na kraju tunela, ali Denver je ponovo zalutao, ovog puta u Čikagu. Bulsi se nisu previše preznojili da bi upisali trijumf protiv Jokića i njegovih saigrača – 109:97

Uzalud je Nagetsima bio još jedan, treći >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u sezoni, tripl-dabl srpskog košarkaša. Istina, imao je Nikola slabo šutersko veče, pogodio je tek šest od 17 šuteva i skupio ukupno 17 poena, ali je to probao da kompenzuje skokovima i asistencijama. Na kraju je skupio 12 uhvaćenih lopti i 15 dodavanja za koš, međutim, nije bilo dovoljno.

Ako ništa drugo, za utehu Jokiću je ostao novi skok na večnoj listi igrača sa najviše tripl-dablova u istoriji NBA lige. Momak iz Sombora je sada na osmom mestu sa ukupno 60 ostvarenih „trostruko-dvostruko“ večeri, preskočio je Lerija Birda, a ispred od njega je Džejms Harden sa 62, a od onih koji nisu više na terenu prvi sledeći je Vilt Čemberlen na poziciji broj šest sa 78 tripl-dablova.

Congrats to Nikola Jokic of the @nuggets for moving up to 8th on the all-time TRIPLE-DOUBLES list! #NBA75 pic.twitter.com/UDqElBOphs

Denver se držao u igri do finiša treće četvrtine. Od 67:66 Čikago je krenuo da pravi razliku, koja je serijom 19:7 došla do 86:73. Tih 13 poena zaostatka bilo je previše za Nagetse, koji su samo u jednom momentu do kraja uspeli da siđu ispod dvocifrenog minusa, ali su Bulsi brzo odbili taj napad i pobegli na 15 razlike, čime je meč suštiniski bio rešen.

Nisu ni ostali igrači Denvera bili šuterski raspoloženi u Gradu vetrova, gosti su za dva poena jedva prebacili 39 odsto uspešnosti. Malo efikasniji od Jokića bili su Barton i Moris, koji su ubacili po 19 poena.

Zak Lavin je sa 32 poena predvodio Čikago do pobede, a sjajnu partiju pružio je i crnogorski reprezentativac Nikola Vučević, koji je meč završio sa 20 poena i deset skokova. Bulsima je ovo četvrta pobeda u nizu i drže se drugog mesta na tabeli Istočne konferencije.

Najveća pretnja s leđa im je šampion Milvoki, koji je kod kuće pobedio Klivlend – 112:104.

Baksi su uhvatili sjajnu formu, od poslednjih osam mečeva dobili su sedam. Poraz od Toronta ih nije izbacio iz koloseka, odmah su posle toga vezali trijumfe nad Majamijem i večeras Klivlendom.

Ipak, nije bilo baš tako za Milvoki, iako je vodio tokom skoro cele utakmice. Gosti su u poslednjoj četvrtini uspeli da priđu na samo dva poena u nekoliko navrata, poslednji put na 98:96, međutim, uspeo je domaći sastav da sačuva mirnoću i nađe put do novog trijumfa.

Očekivano, Janis Adetokumbo je bio prva perla Milvokija sa 27 poena i 12 skokova, a pratili su ga Kris Midlton sa 21 i Džru Holidej sa 20 poena. Na drugoj strani Džeret Alen je stao na 25 poena.

Filadelfija je posle produžetka pobedila Šarlot iskoristivši činjenicu da je zbog zdravstvenog protokola domaći tim igrao bez petorice igrača – 127:124.

Veče je obeležio centar Siksera Džoel Embid, koji je meč završio najboljim skorom u sezoni: 43 poena, 15 skokova i sedam asistencija.

NBA LIGA

Ponedeljak

Šarlot – Filadelfija 124:127 prod. (119:119)

/Oubre 35 – Embid 43, 15sk/

Detroit – Oklahoma 103:114

/Kaningem 28 – Gildžes Aleksander 30/

Indijana – Vašington 116:110

/Sabonis 30 – Bil 34/

Majami – Memfis 90:105

/Hiro 24 – Bejn 21/

Čikago – Denver 109:97

/Lavin 32 – Barton 19/

Milvoki – Klivlend 112:104

/Adetokumbo 27 – Alen 25/

Minesota – Atlanta 110:121

/Tauns 31 – Jang 29/

Finiks – San Antonio U TOKU

Golden Stejt – Orlando U TOKU

Portland – LA Klipers U TOKU

Tagovi:
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uprkos odličnom Jokiću Denver poražen od Čikaga

Izvor: RTS, 07.Dec.2021

Srpski centar Nikola Jokić odigrao je još jednu sjajnu partiju uz trostruki dvocifren učinak ali je to bilo nedovoljno da Denver izbegne poraz od Čikaga sa 97:109. Trećim tripl-dablom u sezoni Jokića je popravio plasman na večnoj listi strelaca ali je to njemu i timu slaba uteha. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.