Delije spremaju spektakl i rođendansku koreografiju, legende opet na travi Marakane

Izvor: Blic, 14.Sep.2013, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delije spremaju spektakl i rođendansku koreografiju, legende opet na travi Marakane

Fudbaleri Crvene zvezde će u nedelju u 19 časova dočekati Donji Srem u petom kolu Jelen superlige, a meč ima poseban značaj za klub i navijače jer se obeležava 50. rođendan stadiona.

Kapije Marakane otvorene su za navijače prvi put 1. septembra 1963. godine, kada je Crvena zvezda ugostila Rijeku i pobedila sa 2:1. Tada je na još nedovršene >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tribine došlo 55.000 gledalaca, a u klubu se nadaju da će veliki broj navijača ispuniti sve strane stadiona u nedelju u približnom broju.

Pre 50 godina na otvaranju stadiona, Trifun Mihajlović je prvi zatresao mrežu u Ljutice Bogdana na susretu pionira Zvezde i Jedinstva iz Zemuna, predigri za prvenstveni duel sa Rijekom. Prvi zvanični pogodak postigao je Dušan Maravić, a akter meča sa Rijekom bio je i Dragan Džajić, uz Rajka Mitića najveća legenda kluba, koji je tada bio na početku karijere.

Pre početka utakmice sa Donjim Sremom, na travi Marakane će se naći upravo predsednik Zvezde Dragan Džajić, Trifun Mihajlović, Dušan Maravić, uz Tomu Milićevića i Vladicu Popovića, koji su bili učesnici duela sa Riječanima. Njima će biti uručene izlivene makete "Marakane", stadiona na kom su ostvarivali neke od najvećih uspeha u karijeri i istoriji kluba.

"Delije" se spremaju da u svom stilu i spektakularnom koreografijom obeleže rođendan stadiona, pa se očekuje da severna tribina bude ispunjena i pola sata pre početka utakmice. Tome u prilog ide i ceremonija na kojoj će biti pozdravljene legende kluba, a koreografija će biti proširena i na istočnu i zapadnu tribinu.

Ulaz na utakmicu je besplatan, a očekuje se i da će južne kapije stadiona biti otvorene.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Delije spremaju rođendanski spektakl, legende opet na travi Marakane

Izvor: Blic, 14.Sep.2013

Fudbaleri Crvene zvezde će u nedelju u 19 časova dočekati Donji Srem u petom kolu Jelen superlige, a meč ima poseban značaj za klub i navijače jer se obeležava 50. rođendan stadiona. Legende kluba će dobiti izlivene makete "Marakane", a "delije" spremaju spektakularnu koreografiju u kojoj će...

Nastavak na Blic...

Zvezda ruši Donji Srem za duplo slavlje (19 časova)

Izvor: Sportski Žurnal, 15.Sep.2013, 01:51

Crvena zvezda – Donji Srem (19,00 časova). Stadion: Crvene zvezde. Kapacitet: 55.535. Sudija: Darko Bogdanović. Pomoćnici: Vladimir Čađenović, Nenad Kurčubić.. CRVENA ZVEZDA: Bajković, Vešović, Martinović, Lazić, Mijailović, Kovačević, Pečnik, Milijaš, Ninković, Kasalica, Dauda.. DONJI...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.