Dejan Milojević odlikovan Karađorđevom zvezdom, priznanje primio sin Nikola

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Feb.2024, 20:54

Dejan Milojević odlikovan Karađorđevom zvezdom, priznanje primio sin Nikola

Srpski trener je nedavno preminuo.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je, povodom Sretenja, Dana državnosti Srbije, odlikovanja za više od 100 zaslužnih pojedinaca i institucija, među kojima su brojne diplomate, akademici, lekari, sportisti, glumci, muzičari.

Ordenom Karađorđeve zvezde prvog stepena postuhmno je odlikovan srpski košarkaški trener Dejan Milojević, a priznanje je primio njegov sin Nikola.

Vučić je na prijemu u zgradi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Predsedništva ocenio je da Sretenje, dan kada je 1804. godine u Orašcu podignut Prvi srpski ustanak, a 1835. godine u Kragujevcu donet prvi savremeni (Sretenjski) ustav Srbije, predstavlja najvažniji datum, "crveno slovo", u verskom, političkom, kulturnom i istorijskom kalendaru Srbije.

Prema njegovim rečima, dva najvažnija događaja u osnivanju moderne srpske države bili su oslobodilačka revolucija, a drugi organizacija i uređenje države.

- I jedan i drugi su tesno povezani, uslovljavaju se međusobno. Ta veza su ljudi, oni koji su imali snage da oba velika posla iznesu, pa i po cenu sopstvene žrtve. Oni, čiji su snovi bili toliko veliki, da bi morali biti ostvareni. Srbija danas nije ništa drugo, nego odsjaj one vatre koja je u njima gorela - naveo je predsednik Srbije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.