De Liht, dobro došao u odabrano društvo...

Izvor: Mondo, 17.Dec.2018, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

De Liht, dobro došao u odabrano društvo...

Dušan Tadić ove sezone igra sa biserima holandskog fudbala. Jedan od njih dobio je i čuveno priznanje "zlatni dečak" koje dodeljuje Tutosport.

Veliko priznanje za mladog fudbalera Ajaksa!

Mathejs de Liht (19) je ovogodišnji dobitnik nagrade "zlatni dečak" za najboljeg mladog igrača planete u organizaciji torinskog lista "Tutosport", i prvi je ikada defanzivac koji je dobio ovo laskavo priznanje.

Pre njega su ovu nagradu osvajali vezisti (8) i >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << napadači (7), ali je De Liht ove godine impresivnim partijama u dresu Ajaksa i Holandije - zaslužio da bude nagrađen.

U žestokoj konkurenciji bio je bolji i od prošlogodišnjeg dobitnika Kilijana Mbapea, mada njega već svi gledaju kao čoveka koji je na seniorskom nivou, kao i Trenta Aleksandera-Arnolda, Džastina Klajverta, Vinisijusa Žuniora i druge...

De Liht je od 2016. godine u prvom timu AJaksa i već je skupio 86 nastupa i devet golova za njih, a stigao je da ponese i kapitensku traku.

Jedan je od najtraženijih igrača današnjice, a naš reprezentativac Dušan Tadić u Ajaksu ima još jednog mladog talenta od koga se mnogo očekuje - Frenkija de Jonga. Smatra se da će njih dvojica u paketu napustiti Ajaks...

(Ova nagrada se dodeluje od 2003. godine, a do sada su je osvajali: Rafael van der Vart (Ajaks), Vejn Runi (Everton/Mančester junajted), Leo Mesi (Barselona), Sesk Fabregas (Arsenal), Serhio Aguero (Atletiko Madrid), Anderson (Mančester junajted), Mario Baloteli (Inter/Siti), Mario Gece (Dortmund), Pol Pogba (Juventus), Rahim Sterling (Liverpul), Antoni Marsijal (Monako/Junajted), Renato Sančez (Benfika/Bajern), Kilijan Mbape (Monako/PSŽ) i na kraju Mathejs de Liht (Ajaks).

Samo nekoliko njih nije uspelo da napravi karijere kakve smo očekivali...

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.