Davidenko i Del Potro u finalu Mastersa

Izvor: Blic, Tanjug, 28.Nov.2009, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Davidenko i Del Potro u finalu Mastersa

Ruski teniser Nikolaj Davidenko pobedio je Rodžera Federera u polufinalu Mastersa u Londonu sa 2:1, po setovima 6:2, 4:6 i 7:5, dok je Huan Martin Del Potro nadigrao Robina Soderlinga takođe sa 2:1 (6:7, 6:3 i 7:6).

Davidenko se na početku izuzetno teškog meča polufinala bolje snašao pa je neočekivano brzo poveo sa 1:0 u setovima. Rus kao da do kasno sinoć nije imao meč odluke sa Robinom Soderlingom, na terenu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je delovao potpuno spremno.

Federer se trgao u nastavku meča. Posle serije uzbudljivih gemova reklo bi se da je Davidenka dobio na iskustvo i uspeo je da izjednači na 1:1. U trećem, najdramatičnijem setu, Švajcarac servira najbolje u meču dok Davidenku ponovo ne idu bekhendi kao i u meču sa Đokovićem. Čak šta, čini se da je Federer upravo na osnovu tog meča grupe B uspeo da natera ruskog tenisera na greške, šaljući mu dubinske lopte i dijagonale koje su ga izluđivale. I pored toga Davidenko iz sebe izvlači maksimum pa se brzo dolazi do 5:5 a zatim fantastično oduzima brejk Švajcarcu za veliki trijumf od 7:5 i plasman u finale u kojem će igrati sa Huanom Martinom Del Potrom.

Argentinac je u ništa manje uzbudljivom meču posle mnogo obrta savladao neugodnog Šveđanina Robina Soderlinga sa 2:1 i tako pokazao da se nalazi u vrhunskoj formi.

Američki dubl igrači Bob i Majk Brajan plasirali su se u finale Mastersa, pošto su večeras u polufinalu tog takmičenja pobedili Indijca Maheša Bupatija i Marka Noulsa sa Bahama sa 2:0, po setovima 6:4, 6:4.

U finalu Mastersa braća Brajan sastaće se sa Belorusom Maksom Mirnjijem i Izraelcom Endijem Ramom, od kojih su izgubili u prvom kolu takmičenja po grupama. Mirni i Ram su danas u prvom polufinalu savladali češko-slovački tandem František Čermak - Mihal Mertinak sa 2:0, po setovima 6:4, 7:6 (7:4).

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Davidenko pobedio, Novak ispao

Izvor: Vesti-online.com, 28.Nov.2009

Najbolji srpski teniser Novak Đoković neće igrati u polufinalu Mastersa u Londonu, pošto je Nikolaj Davidenko večeras savladao Robina Soderlinga rezultatom 2:1, po setovima 7:6, 4:6, 6:3...Ono što je bilo zanimljivo u meču Davidenka i Soderlinga, bilo je što je Rus tesno dobio prvi set u taj-brejku,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Davidenko u finalu turnira u Londonu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2009

LONDON - Ruski teniser Nikolaj Davidenko plasirao se u finale završnog masters turnira u Londonu, pošto je danas u prvom polufinalu savladao Švajcarca Rodžera Federera sa 6:2, 4:6, 7:5...Davidenku je ovo prva pobeda nad Federerom u karijeri, posle 12 poraza...Ruski teniser će se u nedelju sastati...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Davidenko preko Federera u finale

Izvor: Vesti-online.com, 28.Nov.2009

Ruski teniser Nikolaj Davidenko plasirao se u finale Mastersa u Londonu, pošto je u prvom polufinalu savladao Rodžera Federera rezultatom 2:1, po setovima 6:2, 4:6, 7:5...Davidenko je nakon poraza u prvom kolu od Novaka Đokovića, pobedio Rafaela Nadala i Robina Soderlinga, a u polufinalu je za 105...

Nastavak na Vesti-online.com...

Del Potro i Davidenko u finalu Mastersa

Izvor: Vesti-online.com, 29.Nov.2009, 01:20

Argentinac Huan Martin Del Potro plasirao se u finale Mastersa u Londonu, pošto je u polufinalnom meču pobedio devetog tenisera sveta Robina Soderlinga sa 2:1 u setovima (6:7, 6:3, 7:6)...Del Potro, koji trenutno zauzima 5. mesto na ATP listi, igraće u nedelju finalni meč sa Nikolajem Davidenkom,...

Nastavak na Vesti-online.com...

London: Davidenko i Del Potro u finalu

Izvor: Sportal.rs, 29.Nov.2009

Trinaesti međusobni meč između Rodžera Federera i Davidenka bio je baksuzan za Švajcarca, koji je konačno, prvi put u karijeri, poražen od Rusa, a gledaoci u velelepnoj "O2 areni" u Londonu bili su svedoci velike pobede Nikolaja rezultatom 2:1 (6:2, 4:6, 7:5) u polufinalu završnog Mastersa.

Nastavak na Sportal.rs...

Finale Davidenko - Potro

Izvor: SrbijaNet.rs, 29.Nov.2009

U finalu završnog masters turnira tenisera u Londonu, u nedelju će igrati Rus Nikolaj Davidenko i Argentinac Huan Martin del Potro. Davidenko (6) je u prvom polufinalu savladao Švajcarca Rodžera Federera (1) sa 6:2, 4:6, 7:5.

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Braća Brajan pobedili u Londonu

Izvor: Beta, 29.Nov.2009

LONDON, 29. novembra 2009. (Beta-AP) - Amerikanci Bob i Majk Brajan pobedili su u nedelju Maksa Mirnija iz Belorusije i Endi Rama iz Izraela u finalu završnog turnira u sezoni u Londonu i zato će završiti godinu na prvom mestu ATP liste u konkurenciji dublova...Ovo je treći put da braća Brajan...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.