David Silva – kraj! VIDEO

Izvor: B92, 27.Jul.2023, 15:39

David Silva – kraj! VIDEO

Proslavljeni španski fudbaler David Silva objavio je danas da je završio profesionalnu karijeru u 37. godini posle teške povrede kolena.

Nije baš ovako zamišljao oproštaj od fudbala, ali nema za čim da žali igrač koji će ostati upamćen kao jedan od najkreativnijih veznih fudbalera Evrope u poslednjih 15 godina.

Posle dve decenije plodne, uspešne i trofejne karijere, David Silva je danas stavio tačku.

Želeo je, istina, da to bude na kraju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ove sezone, ili je možda imao u vidu narednu, ali je zbog povrede koju je zaradio nedavno na treningu svog kluba Real Sosijedada, ispostavilo se teže (ruptura ukrštenih ligamenata kolena), to učinio sada.

Bio je tužan zbog toga...

"Danas je tužan dan za mene. Danas je dan kada moram da kažem zbogom onome čemu sam posvetio čitav svoj život. Danas je vreme da kažem zbogom mojim saigračima koji su mi bili kao porodica. Mnogo ćete mi nedostajati. Hvala vam svima jer sam se uz vas osećao kao kod svoje kuće", poručio je u emotivnom videu Silva, na oproštaju od fudbala.

Ostaće upamćen kao član najslavnije ere španskog reprezentativnog fudbala, jedan od njenih najznačajnijih aduta na putu do svetskog i evropskog trona.

Dva puta sa Furijom bio evropski prvak i jednom osvajač Mundijala.

U karijeri je odigrao 784 utakmice, postigao 124 gola i podelio 154 asistencije, igrajući za Eibar, Seltu, Valensiju, Mančester Siti i Real Sosijedad.

Na klupskom nivou, od trofeja ima četiri Premijer lige, Dva Kupa Kralja, pet Liga Kupova Engleske, dva FA Kupa i tri Komjuniti šilda

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

„Vreme je da se oprostim od onoga čemu sam posvetio ceo život“: David Silva završio fudbalsku karijeru

Izvor: Danas, 27.Jul.2023

Španski fudbaler David Silva objavio je danas da završava svoju fudbalsku karijeru, nakon što je pre nedelju dana zadobio tešku povredu kolena.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.