Izvor: Politika, 19.Mar.2014, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas počinje polufinale prvenstva države za odbojkaše

Sticajem okolnosti polufinale prvenstva države za odbojkaše počinje danas u Beogradu u isto vreme. U 18 č u „Vizuri” Partizan dočekuje Vojvodinu (tu utakmicu mogu da vide i gledaoci RTS2), a u „Sport eku” Crvena zvezda Radnički.

Druge utakmice su u nedelju, 23. marta, u istim dvoranama, a posle toga su domaćini Novi Sad i Kragujevac (jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << ili dva meča pošto se igra na tri pobede). Peti susreti, ako dođe do njih, biće u Beogradu.

Generalni sekretar Odbojkaškog saveza Srbije Slobodan Milošević daje poseban značaj završnici šampionata, jer je sada 90 godina otkako se kod nas igra odbojka:

– Ovo je krem srpske odbojke. U polufinalu su klubovi koji su pokazali i dokazali kako treba da se radi i koji sve one probleme koje imaju, a svi znamo koliko su teški, uspevaju da prevaziđu i ja im se na tome zahvaljujem.

Komesar za takmičenje Čedomir Nedeljković je na zajedničkoj pres-konferenciji u OSS naglasio da su u polufinalu četiri najbolje ekipe iz lige. Odao im je zahvalnost na onome što su pokazali u dosadašnjem takmičenju i ukazao da mogu da posluže kao primer drugima.

Beogradski klubovi važe za favorite. To niko od polufinalista ne osporava, ali i tvrde da svako svakog može da pobedi.

Marko Nikolić (Partizan) podseća da je njegov tim pobedio Vojvodinu dva puta u prvenstvu i da je zbog toga u blagoj psihološkoj prednosti. Ali, sada se kreće od nule. Aleksandar Veselinović (Vojvodina) takođe smatra da su „crno-beli” u blagoj psihološkoj prednosti, međutim, dodaje da to ne mora ništa da znači.

Trener „crno-belih” Milan Đuričić je priznao da je njegova ekipa bila u malom padu posle finala kupa. Ipak, sada je spremna da pokaže šta može. Prvi stručnjak Novosađana Strahinja Kozić ističe kao adut da će njegovi igrači ući rasterećeniji u okršaj s Partizanom.

Dušan Petković (Crvena zvezda) ne beži od uloge favorita i očekuje da njegova ekipa iznese sav pritisak koji ide uz to. Opasnost može da bude njena mladost. Marko Maksimović (Radnički) podsetio je da im je cilj bio da uđu među četiri najbolja tima, a šta će biti u polufinalu nikada se ne zna. Poželeo je Zvezdi da odigra najbolje, a svojoj ekipi da – pobedi.

Zvezdin trener Duško Nikolić upozorava da u polufinale ne može da uđe slaba ekipa i, mada je njegov tim oba puta pobedio Radnički, ističe da je u Kragujevcu bilo tesno. U četvrtfinalnim utakmicama je video da je protivnički tim dostigao svoj nivo. Predrag Srećković, trener Radničkog, kaže da zna kako Zvezda igra, da neće biti velikih iznenađenja, a da je njegova ekipa u dobrom ritmu, rasterećena i zdrava.

I. C.

objavljeno: 20.03.2014.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.