Dan za potpise: Pojačanja u Skoplju, Baru i Zadru

Izvor: Mondo, 12.Okt.2016, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan za potpise: Pojačanja u Skoplju, Baru i Zadru

Makedonski i crnogorski ABA ligaši angažovali su po jednog novajliju.

Foto: MN Press

Mereći prvo prolazno vreme posle četiri odigrana kola, makedonski Karpoš Sokoli i crnogorski Mornar procenili su da je za "jadranske" bitke potrebna dodatna selekcija i jačanje sastava.

Stoga, sreda je bio dan za potpise u Skoplju i Baru.

Posle kratke saradnje i rastanka sa Lamontom Mekom uz teške reči, Karpoš Sokoli "osvežili" su ekipu koja i dalje >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << čeka prvi "jadranski" trijumf.

Tim srpskog trenera Siniše Matića od srede je jači za nekadašnjeg hrvatskog talenta, plejmejkera Dominika Mavru (22, 194 cm), koji je u dresu U-16 i U-18 reprezentacije svoje zemlje osvajao i evropska prvenstva.

Nekadašnji član Zagreba, Splita i Cibone stiže u Makedoniju iz poljske ekipe Dabrova Gornica, u kojoj je od prošlog decembra sarađivao sa hrvatskim trenerom Draženom Anzulovićem.

Mavra (na slici levo) je u tinejdžerskim danima bio član supertalentovane postave juniora Zagreba, koju su činili i sadašnji NBA igrači, Dario Šarić i Mario Hezonja.

Pojačanje Mornara - Nikola Korać

Foto: MONDO/M. Stojović

Istog dana kada je ozvaničen dolazak Marve u Karpoš, na zvaničnom sajtu ABA lige potvrđeno je da je i Mornar iz Bara (1-3) angažovao novog košarkaša, doskorašnjeg beka Sutjeske.

Nikola Korać (30, 185 cm) stavio je paraf na ugovor sa Baranima posle uspešnog oporavka od povrede i početka rada sa saigračima.

Iskusni Bjelopoljac tako je ostao u ABA ligi i drugu godinu zaredom, a za Mornar je igrao i do leta 2015. nastupao je i za Teodo, Jedinstvo, OKK Beograd, Igokeu i švedske Iglse.

Poznato lice u Zadru

Foto: MN Press

Alarmantno stanje posle ubedljivih poraza od Crvene zvezde mts i Cedevite primoralo je i upravu Zadra na reakciju, pa se u halu "Krešimir Ćosić" vratio Ivan Ramljak (26, 203 cm)

Stariji brat Marka Ramljaka, trenutno igrača Cedevite, igrao je i prošle godine za Zadar, a ovu je počeo u Zagrebu. Prethodno je i on nosio dres hrvatskog šampiona, kao i Širokog i matičnog Posušja.

Novi-stari igrač Zadra debitovaće u utakmici protiv MZT Skoplja, a potpisao je ugovor do kraja sezone.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.