Dan prvi, Kanada vodi 2:0

Izvor: RTS, 09.Feb.2014, 02:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan prvi, Kanada vodi 2:0

Vesna Dolonc izgubila od Aleksandre Voznijak sa 2:1, Jovana Jakšić od Eženi Bušar sa 2:0. Posle prvog dana Kanada vodi protiv Srbije sa 2:0. U nedelju su na programu nova dva singl meča, a ako rezultat bude nerešen - odlučiće duel dublova.

Ženska teniska reprezentacija Srbije gubi posle prvog dana od Kanade sa 2:0, pošto su i Vesna Dolonc i Jovana Jakšić zabeležile poraze.

U prvom meču dana, Aleksandra Voznijak je savladala Vesnu Dolonc sa 2:1 u setovima. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Meč je trajao dva i po sata.

Čini se da je pitanje pobednika prelomio prvi set. Vesna je u tom delu igre imala prednost od 3:0, zatim i 5:1, ali je dozvolila protivnici da napravi veliki preokret i osvoji taj deo igre rezultatom 7:5.

U drugom setu, Vesna nije ponovila greške iz prvog. Posle početnog vođstva od 3:0, zadržala je visok nivo igre i u nastavku seta i osvojila ga rezultatom 6:2.

Ipak, u trećem delu igre Voznijak je bila bolja, jedan brejk prednosti bio je dovoljan za set, samim tim i meč.

U drugom singlu viđena je neravnopravna borba između Eženi Bušar i Jovane Jakšić (6:1, 6:0).

Mlada srpska teniserka uspela je da osvoji samo jedan gem od kanadske zvezde u usponu Eženi Bušar, koja je dominirala tokom čitavog toka meča.

Pobednik duela između Srbije i Kanade plasiraće se u plej-of za popunu svetske grupe Fed kupa.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.