Dakar: Despre i Roma najbrži

Izvor: B92, 15.Jan.2013, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dakar: Despre i Roma najbrži

Aktuelni šampion Dakara u konkurenciji motociklista Siril Despre pobedio je na devetoj etapi 34. izdanja tog relija, voženoj od Tukumana do Kordobe.

Despre je 593 kilometra dug specijal, vožen u okviru etape duge 852 kilometra, prešao u vremenu od 5:41:36 sati, sa četiri minuta prednosti u odnosu na Španca Đoana Baredu. Treće vreme imao je Alesandro Boturi iz Italije, dok je jedini preostali srpski predstavnik Gabor Sagmajster na kraju bio 81, sa skoro sat i po vremena zaostatka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za pobednikom.

Portugalac Ruben Farija sačuvao je vođstvo u generalnom plasmanu, ali je izgubio više od sedam minuta prednosti u odnosu na Desprea. Njegova prednost sada iznosi pet minuta, dok je Sagmajster na 67. poziciji.

U konkurenciji automobilista, do druge pobede na ovogodišnjem Dakaru došao je Španac Nani Roma, u vremenu od 5:36:28 sati. Drugi je, sa četiri minuta zaostatka, bio aktuelni šampion Stefan Peterhansel, dok je treće mesto zauzeo domaći vozač Orlando Teranova.

Peterhansel je prvi i posle devete etape, sa skoro 50 minuta prednosti u odnosu na Južnoafrikanca Žinijela de Vilijea.

Dakar se nastavlja u utorak, etapom od Kordobe do La Riohe.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dakar 2013 (9. etapa): Faria ispred Desprea, Peterhansel bliži tituli

Izvor: Sportal.rs, 15.Jan.2013

Odvožena je i deveta etapa Dakar relija 2013, od Tukumana do Kordobe, a najbolje vreme u konkurenciji motociklisza ostvario je branilac titule Siril Despre.

Nastavak na Sportal.rs...

Dakar: Eduard Nikolaev vodi u generalnom plasmanu

Izvor: Vostok.rs, 15.Jan.2013

15.01.2013. -..Rus Eduard Nikolaev iz tima "Kamaz-Master" postao je lider na reliju "Dakar-2013 " na tabeli kamiona. U devetoj etapi, njegova posada je zauzela šesto mesto...Glavni rival Rusa, Holanđanin Žerar de Roj u "IVECO"-u, imao je problema sa vozilom. Na kraju je Nikolaev preuzeo lidersku poziciju...

Nastavak na Vostok.rs...

DAKAR: Sagmajster 68. posle 10 etapa

Izvor: Kurir, 15.Jan.2013

Naš jedini predstavnik na Dakar reliju, subotički motociklista Gabor Sagmajster, zauzeo je 87. mesto u desetoj etapi..Naš jedini predstavnik na Dakar reliju, subotički motociklista Gabor Sagmajster, zauzeo je 87. mesto u desetoj etapi...Sagmajster je deonicu od Kordobe do La Riohe, sa specijalnim...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.