Da li je ovo konačni kraj? Federer završio sezonu!

Izvor: MozzartSport.com, 26.Jul.2016, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je ovo konačni kraj? Federer završio sezonu!

Švajcarac vuče posledice operacije kolena

Rodžer Federer je završio sezonu! Kako je objavio na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici, Švajcarac je odlučio da se povuče sa svih takmičenja do kraja 2016. godine i posveti se potpunom oporavku nakon operacije kolena.

"Dragi fanovi, veoma sam razočaran da vas obavestim da neću predstavljati Švajcarsku na Olimpijskim >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << igrama i da ću propustiti ostatak sezone. Nakon konsultacija sa lekarima, doneo sam vrlo tešku odluku da se ne takmičim do kraja ove godine. Kako su moje namere da na ATP turu nastupam i u narednim godinama, smatram da je važno da potpuno rehabilitujem koleno nakon operacije koju sam imao ranije ove godine", istakao je Federer u zvaničnom saopštenju.

Federer je propustio ovogodišnji Rolan Garos, prvi gren slem na kojem nije nastupio još od 1998. godine, da bi se posle operacije vratio na Vimbldonu gde je u polufinalu izgubio od Miloša Raonića.

Ovakva odluka značiće gubitak velikog broja bodova za osvajača 17 gren slem titula, ali se očekuje da će Švajcarac svakako imati zaštićeni renking 2017. godine, te će moći da nastupa na svim najjačim turnirima naredne godine.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.