Izvor: MozzartSport.com, 05.Nov.2020, 21:15

Da li Obala Slonovače ima najbrži napad na svetu? Pozvan i nesuđeni reprezentativac Francuske

Mnogo opasna ofanzivna linija Slonova

Spisak reprezentacije Obale Slonovače ne bio neka posebno zanimljiva vest da na njega nije po prvi put uvršten i francuski napadač Sebastien Ale.

Korpulentni Francuz koji je nekada u tandemu sa Lukom Jovićem rešetao mreže u dresu Ajntrahta iz Frankfurta odlučio je da više ne čeka na poziv francuskog selektora Didijea Dešana i da zaigra za zemlju iz koje mu je majka.

Ale je prošao >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sve mlađe reprezentativne selekcije Francuke, za mladu je dao 13 golova na 21 utakmici, često se pominjalo da će mu Dešan pružiti šansu i u A timu, ali se to nije desilo usred jake konkurencije (Mbape, Grizman, Žiru, Marsijal, Ben Jeder, Tiram, Lakazet, Koman, Plea…) i napadač Vest Hema se odlučio da prihvati poziv Obale Slonovače koju trenira francuski stručnjak Patris Bomej.

Interesantno je da Ale i u selekciji Slonova čeka paklena konkurencija u napadu. Može se slobodno reći da imaju najbolji napad u Africi, a verovatno i najbrži na svetu. Na spisku su se pored Alea našli i Žervinjo iz Parme, Vilfred Zaha iz Kristal Palasa, Nikola Pepe iz Arsenala, Žeremi Boga iz Sasuola, Maks Korne iz Liuna i Kristijan Kuame iz Fiorentine. Sve odreda ekstremno brzi napadači koji ipak nisu klasične “devetke” već više deluju po krilima ili kao polušpicevi. Zato je Slonovima bio potreban i jedan klasični “razbijač” u špicu poput Alea. Pored njega, jedina klasična devetka u ekipi je Žonatan Kođia, nekada najskuplji igrač Čempionšipa kada ga je kupila Aston Vila. On danas igra za katarsku Al Garafu koju trenira Slaviša Jokanović.

Međutim, Obala Slonovače pored strašnih napadača ima dobre igrače i u ostalim linijama tima. Milanov Frank Kesi je garancija u veznom redu jer igra u životnoj formi, tu su još Žan Danijel Akpa Akpro iz Lacija, Ibrahim Sangare iz PSV Ajndhovena, iskusni Maks Gradel iz Sivasa, Sere Dije iz Siona…

U odbrani su najzvučnija imena kapiten Serž Orije iz Totenhema i Erik Baji iz Mančester Junajteda. Njima je sada kao debitant pridodat i francuski štoper Vili Boli koji igra odlično za Vulverhemptona. Poput Alea, prošao je sve mlađe selekcije Francuske ali poziv u A tim nije dobio. Na kraju se odlučio za Obalu Slonovače.

Imaju Slonovi još odličnih igrača koji zbog povreda ili forme nisu našli svoje mesto na najnovijem spisku. To su Evertonov vezista Žan Filip Gbamen, Lansov vezsita Seko Fofana, Fulamov vezista Žan Mišel Seri, a u perspektivi su tu vraća Hamed (20) i Amad Traore (18). Podsetimo, ovog poslednjeg je zimus Mančester Junajted kaparisao od Atalante za zimski prelazni rok po ceni od oko 40.000.000 evra, dok se stariji brat polako nameće u Sasuolu.

Svetla budućnost je pred reprezentacijom Obale Slonovače.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.