DRUGI ČOVEK UEFA: Podržao Rusiju i odmah morao da podnese ostavku

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Okt.2023, 09:41

DRUGI ČOVEK UEFA: Podržao Rusiju i odmah morao da podnese ostavku

Dokle to ide...

Karl-Erik Nilson (66) podneo je ostavku na mesto Predsednika sportske federacije svoje zemlje zbog toga što je kao član UEFA podržao povratak Rusa u takmičenja.

UEFA je najavila da bi uskoro sve mlađe kategorije ruskih reprezentacija mogle ponovo da se takmiče pod okriljem Evropske fudbalske federacije.

Pojedini engleski mediji su obelodanili da je Nilson glasao za povratak Rusa i zbog toga je trpeo kritike i pritiske u svojoj zemlji. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Brzo potom, održao je konferenciju za medije na kojoj je objavio da podnosi ostavku na mesto predsednika Sportske konfederacije Švedske, samo četiri meseca pošto je imenovan na tu funkciju.

Karl-Erik Nilson je prethodno bio dugogodišnji predsednik Fudbalskog saveza Švedske, a pre toga i uspešan internacionalni sudija.

Dugo godina je i na visokoj funkciji u Evropskoj fudbalskoj uniji, zapravo je drugi najvažniji čovek UEFA.

Švedski mediji konstatuju da je, glasajući za povratak mlađih ruskih selekcija u takmičenje pod okriljem UEFA, kontrirao stavovima koje Švedska kao država ima prema Rusiji zbog agresije prema Ukrajini.

Otuda, na kraju, i ovakav potez Nilsona i ostavka na važnoj sportskoj poziciji u domovini.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.