DRAMA U MANILI: Portoriko posle drame i produžetka srušio Južni Sudan

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Avg.2023, 12:42

DRAMA U MANILI: Portoriko posle drame i produžetka srušio Južni Sudan

Afrička selekcija bila blizu prvog trijumfa na Mundobasketu.

Kakav meč, strašan meč na otvaranju grupe "B" u kojo igra Srbija na Svetskom prvrenstvo koje se održava na Filipinima, Japanu i Indoneziji. Reprezentacija Portorika pobedila je u Manili posle produžetka selekciju Južnog Sudana debitanta na Mundobasketima sa 101:96 (24:29, 18:23, 18:15, 21:14, 20:15). Afrička selekcija propustila je ogormnu priliku da dođe do prvog trijumfa na planetarnim šampionatima, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dok su Portorikanci došli do pobede posle 45 minuta igre najviše zahvaljući daleko većem iskustvu.

Odigrala je selekcija Južnog Sudana fantastično prvo poluvreme u kome je postigla čak 52 poena i stekla čak deset poena prednosti. Lako su dolazi do poena u napadu, bili borbeniji i manje grešili od rivala.

Međutim, u nastavku meča napad Južnog Sudana je potpuno stao. Portorikanci su strpljivom igrom lomili otpor rivala i stigli do izjednačenja i minimalnog vođstva u samom finišu. Imali su izabranici Nelsona Kolona da dođu do trijumfa na 0.3 sekunde pre kraja pri rezultata 81:81, ali je Ismael Romero promašio oba slobodna bacanja.

Ipak, u dodatnih pet minuta, Portorikanci su bili daleko bolji i zasluženo došli do pobede.

U pobedničkom sastavu briljirao je Stiven Tompson sa 21 poenom i 13 skokova. Odlični su bili Kondita sa 18 i Romero sa 16 poena. Južni Sudan predvodio je sjajni Karlik Džons sa 38 poena, šest skokova i 11 asistencija, ali ni to nije bilo dovoljno njegovoj selekciji da dođe do trijumfa.

Grupa B

Južni Sudan – Portoriko 96:101

Srbija – Kina

Ponedeljak

Kina – Južni Sudan 10:00

Portoriko – Srbija 14:00

Sreda

Južni Sudan – Srbija 10:00

Kina – Portoriko 14:00

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.