Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Mar.2024, 10:01

DA LI ĆE ZVEZDA IZGUBITI ZA ZELENIM STOLOM SA 3:0? Greška u protokolu ili ipak ne - ovo je odgovor

Slavili su sa 3:1 u Bačkoj Topoli.

Ekipa Crvene zvezde savladala je u Bačkoj Topoli domaćina TSC, rezultatom 3:1 u okviru 23. kola Superlige Srbije.

Ipak, posle meče se na društvenim mrežama povela priča o tome da li je Zvezda prekršila pravilo bonus igrača, a to bi povuklo da pobeda za zelenim stolom" treba da pripadne ekipi TSC-a.

Da li neko zna šta se dešava sa najnovijom aferom Stamenić?!Na instagramu ide vest da je lik ušao kao bonus a ima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pune 22g.Hoće li da se oglasi neko?!

— Prc (@Prc74360503) March 2, 2024

U ekipi Crvene zvezde je meč kao takozvani bonus igrač započeo Vladimir Lučić. On se povredio u 43. minutu i umesto njega je ušao Marko Stamenić. Obojica su rođeni 2002. godine.

Pravilo, koliko god ono bilo glupo je da na terenu u jednom timu mora biti minimum jedan fudbaler rođen 2002. godine ili mlađe. Znači nije bitno iz koje je zemlje. Uz to treba napomenuti da Marko Stamenić ima i srpsko državljanstvo, pa je jasno da je hajka na Tviteru potpuno neutemeljena.

Ove sezone na snazi je odluka da svih 90 minuta na terenu mora da bude jedan igrač rođen posle 1. januara 2002. godine.

Stamenic je rodjen u Februaru 2002 godine, posto vidim da se svi cude kako je on bio Bonus #fkcz pic.twitter.com/rvqoz0WjHb

— ꪶꪊƙꪖ 👑🕶 (@VozdovacLux) March 2, 2024

Uz to je u 30. minutu umesto Aleksandra Dragovića ušao Naser Điga, pa je Zvezda od ulaska Stamenića imala čak dva bonus igrača. Obojica stranci, ali svakako sve je po pravilima.

Da li je pravilo loše? Naravno, da jeste, ali svaki tim ima pravo da to iskoristi. Možda je bolje i to nego da se poput primera iz košarke dodeljuju državljanstva igračima samo da bi ispunjavali neko pravilo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.