POTRESNO I GROZNO Čuveni borac teško bolestan: Solakovićevo spasavanje deteta svi pamtimo, sada NEMA ZA LEKOVE (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Apr.2023, 19:06

POTRESNO I GROZNO Čuveni borac teško bolestan: Solakovićevo spasavanje deteta svi pamtimo, sada NEMA ZA LEKOVE (FOTO)

Užasna situacija.

Teška situacija zadesila je Jasmina Solakovića, bivšeg hrvatskog MMA borca koji dolazi iz Dugog Sela. Jasmin (51) trenutno se bori s teškom bolešću i prikovan je za krevet dok prolazi kroz hemoterapije. Solaković je putem svog Fejsbuk profila otkrio kako mu je dijagnostifikovan Hodžkinov limfom.

Radi se o zloćudnom bujanju ćelija limforetikuluma koje pogađa u prvom redu tkiva limfnih čvorova, slezine, jetre i koštane srži. Javlja se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bezbolna limfadenopatija, ponekad praćena temperaturom, noćnim znojenjem, nenamernim mršavljenjem, svrabom i hepatomegalijom.

- Ne pušim, ne pijem, treniram čitav život, aktivan sam u fudbalu, trčim, ali eto i mene je zadesila malo ozbiljnija bolest. Na levoj strani vrata narasla mi je jedna podosta velika izbočina, a pregledomb je ustanovljeno da je bolest ‘Lymphoma Hodgkin de novo‘. Juče sam prošao kroz prvu hemoterapiju, a za dalje ćemo videti. Borac sam i nije me strah - poručio je Jasmin u jednoj od svojih Fejsbuk objava, a pre nekoliko dana zatražio je i pomoć svih onih koji su voljni da pomognu.

- Dragi moji prijatelji i znanci, sad mi je najteže u životu. Nemoćan sam jer je takva bolest, a hemoterapija me iscrpljuje i muka mi je. Nisam prosjak, ali sad ovisim o dobrim ljudima, rodbini, prijateljima i svima koji mi mogu finansijski olakšati na bilo kakav način. Nemoćan sam jer ne mogu da radim, a bez finansija ništa ne mogu. Ovisim o drugima i to me čini nesrećnim, jer uvek sam bio sposoban da zaradim i živim normalno. Želim da budem što manje na teretu svima, ali posebna hrana, lekovi, prevoz, osnovni životni troškovi, sve to košta. Zato ko može, prijatelji, pomozite mi koliko možete, bez obaveza, sve na osnovu dobre volje. Život je takav, a nisam ni slutio da ću spasti na ovo gde čovek postaje nemoćan. Nadam se da ću se vratiti jači kad prođe ova tortura od sedam meseci. Do tada, hvala svima na podršci - napisao je Solaković.

O kakvoj se osobi radi, govori i situacija iz 2018. godine. Solaković je tada radio u Gajcu na Pagu kao pomoćni kuvar, a jednog dana zatekla ga je situacija gde je nepoznati čovek utrčao u restoran vičući: "Dete se utopilo! Zovite hitnu!"

Solaković je odmah otišao na mesto događanja i zatekao je 17-godišnjaka kako nepomično leži dok drugi bezuspešno pokušavaju da ga spasu.

- Ljudi koji su ga oživljavali rekli su "Gotovo je, ne diše!". Odmah sam im rekao da se maknu, da dalje ja preuzimam reanimaciju. Opipao sam puls, kojeg nije bilo. Čoveku koji je dečaku davao vazduh, rekao sam da nastavi dalje to da radi, a ja sam počeo da ga reanimiram. Sve dok u jednom trenutku nisam osetio lupanje srca. I nakon još pet pritisaka kod srca, dečak je ispljunuo vodu i sukrvicu iz nosa i počeo je da diše. No, nije dolazio svesti. U jednom trenutku pojavljuje se hitna kojoj asistiram prilikom prenošenja dečaka u vozilo, i oni ga odvoze u bolnicu u Zadar - prepričao je Solaković.

Mladić je u bolnici došao svesti i uspešno se oporavio, a Jasmin Solaković bio je jedan od najzaslužnijih za spasavanje tog mladog života.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.