Čukin stranac oduševljen Srbijom, na Banovom brdu do kraja karijere!

Izvor: Sportske.net, 09.Nov.2018, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čukin stranac oduševljen Srbijom, na Banovom brdu do kraja karijere!

Fudbaleru iz Gane "Brđani" prirasli za srce.

Fudbaler Čukaričkog Samjuel Ovusu rekao je danas da njegova u predstojećoj utakmici protiv Zemuna želi da nastavi seriju utakmica bez poraza u Super ligi i tako ostane u vrhu tabele, odnosno trci za plasman u kvalifikacije za Ligu Evropa.

"Imaju vrlo dobar tim. Na početku svake sezone mečevi su specifični, tek dolazite sa priprema. Igrali smo tada na domaćem terenu protiv njih nerešeno. Mislim da smo od tada dosta >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << napredovali, u svakoj utakmici. U Zemun idemo po pobedu, želimo da nastavimo dobar niz mečeva i rezultata posle Partizana i Mladosti", rekao je Ovusu za klupski sajt.

Posle prvog kruga u Superligi Srbije Čukarički je na četvrtoj poziciji, iza Crvene zvezde, niškog Radničkog i Partizana.

Na startu drugog dela šampionata, "Brđani" će u goste Zemunu, timu sa kojim su na ovosezonskoj premijeri remizirali (1:1). Strelac gola u tom meču za Čukarički bio je upravo Ovusu.

"Bilo smo bolji, pogodio sam tada protiv Zemuna, nadam se da bih to mogao da ponovim", rekao je on. Ovusu je izrazio nadu da će u nastavku šampionata pružati još bolje igre."

"Rekao bih da mogu i bolje. Znam koliko mogu, ali još nisam na tom nivou. Kažu mi u klubu, saigrači, treneri, navijači, da igram dobro i da su zadovoljni. Ali, ja nisam u potpunosti, znam da mogu još bolje", rekao je on i dodao da je tekuća sezona bolja od prethodne.

Ovusu je dodao da je cilj Čukaričkog da se plasira u kvalifikacije za Ligu Evropa.

"Cilj je da klub izbori plasman u Evropu, konkretno u kvalifikacije za Ligu Evrope. Ne znam u koji ću klub i koju evropsku ligu otići posle Čukaričkog, ali ne bih voleo da se to dogodi, a da se ne izborimo za evropska takmičenja", rekao je Ovusu.

On se osvrnuo i na kvalitet Superlige, rekavši da nema velike razlike između klubova.

"Nema neke velike razlike, samo što Crvena zvezda i Partizan imaju bogatiju tradiciju, mnogo više trofeja, jedini su šampioni Srbije već godinama unazad. Za mene kad se istrči na teren nema razlike između Čuke, Zvezde i Partizana. Ne želim nikom da priznam da je bolji od mene, već pokušavam uvek da pokažem tokom igre da sam ja taj koji je bolji, tako uostalom razmišlja i Čukarički", rekao je Ovusu.

Fudbaler iz Gane je rekao da ga ne čudi pobeda Crvene zvezde nad Liverpulom u Ligi šampiona.



"Za mene to nije čudo, fudbal u suštini nije splet čudnih događaja. Znate, veliki sam vernik, verujem u Boga. Ako Bog misli da nešto treba da se desi, to će se i dogoditi. Eto, videli ste naš meč u Lučanima i sve što se tamo dešavalo, ali Bog je hteo da mi pobedimo, bio je na našoj strani. Ima Liverpul sjajne igrače, Salaha, Manea i ostale, ali i Zvezda je šampion države. Ponavljam, u fudbalu nema čuda, samo pobeda i poraza i nerešenih ishoda"
, rekao je Ovusu.

On je rekao da se u Čukaričkom "oseća kao kod kuće" i da bi bio srećan da ostane u klubu do kraja života.

"Osećam se dobro, svi su me ovde prihvatili kao domaćeg, kao da sam Srbin. Bio bih srećan da ostanem u Čukaričkom do kraja života, ovo je moj klub, omiljeni u Srbiji, iako sam prvo igrao u Radniku. Surduličanima sam naravno zahvalan za sve, iako je to mala sredina i drugačija, ljudi su tamo veoma ljubazni. Ali, ako odem iz Čukaričkog i potom se budem vraćao u Srbiju, vratiću se u Čukarički, u moj klub", naglasio je Ovusu.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Ovusu: Volim Čukarički, a u Zemun idemo po pobedu

Izvor: B92, 09.Nov.2018

Fudbaler Čukaričkog Samjuel Ovusu rekao je da njegova u predstojećoj utakmici protiv Zemuna želi da nastavi seriju utakmica bez poraza u Superligi.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.