Izvor: MozzartSport.com, 29.Nov.2020, 21:00

Čudo se dogodilo, Hrvatska se prva kvalifikovala na Evrobasket!

Velika Britanija ubedljiva protiv Crne Gore

Košarkaška reprezentacija Hrvatske prva je selekcija, ako izuzmemo domaćine završnog turnira Gruziju, Češku, Italiju i Nemačku, koja je overila plasman na Evrobasket!

Selekcija koja je u kvalifikacijama za Mundobasket doživela pravi debakl, sada je doživela preporod pod komandom Veljka Mršića i prva od svih učesnika overila svoju kartu za završnicu koja će se igrati tek 2022. godine posle svih pomeranja >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << koja su se dogodila zbog pandemije virusa korona.

Kockasti su FIBA “balon“ u Istanbulu završili sa perfektnim učinkom, odnosno ukupno sve četiri pobede u dosadašnja dva reprezentativna okupljanja! Posle gaženja Turske, Hrvatska je nadigrala Švedsku sa 87:72 (22:16, 26:15, 20:22, 19:19) i tako završila najvažniji posao i na velika takmičenja se vraća posle Evrobasketa u Turskoj pre tri godine...

Ne može se reći da je Švedska bila ravnopravan protivnik Hrvatskoj duže od pet minuta. Kada je posle 14:13 za Šveđane Hrvatska odgovorila serijom 9:2 i prvu četvrtinu završila sa 22:16 gotovo sve vreme razlika je bila u porastu. Odnosno, Švedska nijednom više nije bila ni blizu toga da stigne na jednocifreni zaostatak, a kamoli da ozbiljnije ugrozi Hrvatsku.

U novom trijumfu Hrvatske razigrao se Pavle Marčinković sa 20 poena (7/9 iz igre, 5/6 za tri), te osam skokova. Dvocifreni su bili još Željko Šakić sa 14 poena, pet uhvaćenih i tri podeljene lopte, te Miro Bilan s dabl-dablom – 12 poena i 10 skokova! Više od pet poena ubacila su još četvorica igrača, a jedanaest od njih dvanaest upisalo se u listu strelaca. Bez poena ostao je samo Dominik Mavra. Hrvatska je takođe pogodila i 13 trojki iz 31 pokušaja, ali i pokupila čak 16 ofanzivnih skokova na 40 ukupno. Kod Švedske Denzel Anderson je ubacio 22 poena, uz osam skokova, dok su Kristofer Čerapovič i Adam Ramstet dopisali po 14 poena.

USKORO OPŠIRNIJE...

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.