Crveno-bela rapsodija i suze Obradovića: Zvezdina prva Top 16 pobeda!

Izvor: Blic, 29.Jan.2015, 23:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crveno-bela rapsodija i suze Obradovića: Zvezdina prva Top 16 pobeda!

Košarkaši Crvene zvezde Telekom ostvarili su prvu pobedu u drugoj fazi Evrolige, savladavši u 5. kolu Top 16 runde nadmetanja Albu iz Berlina sa 86:69 (22:12, 25:17, 17:18, 22:22).

Meč koji je počeo tek posle višeminutnih ovacija bivšem Zvezdinom košarkašu, legendi kluba i našem nekadašnjem reprezentativcu Saši Obradoviću, pretvorio se u pravi crveno-beli šou koji su domaći igrači priredili protiv ekipe kojoj je ljubimac "delija" trener.

Već >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od samog starta postava Vilijams, Dženkins, Dangubić, Mitrović, Marjanović potpuno je nadigrala svoje rivale (Tabu, Hamonds, Reding, Meklin, Radošević), možda najviše zbog veoma velike borbenosti u odbrani. Bilo da su igrali "čovek na čoveka" defanzivu, ili su bili u zoni, crveno-beli su potpuno kontrolisali zbivanja na parketu, a jedine probleme im je zadavalo visoko krilo rivala, Džamel Meklin.

Kada su i njega "stavili u džep", odlične startere koji su izgradili 13:6, odmenili su više nego raspoloženi rezervisti, pre svih Stefan Jović koji je postigao sedam poena za prva dva minuta druge deonice i doneo 29:17. Od tog trenutka atmosfera u Pioniru, u kome se okupilo 5.907 gledalaca, počela je da dostiže usijanje.

Uz jednu te istu pesmu, od početka do kraja, "Sever celi, sada se veseli, crveno-beli, 'ajmo u napad zajedno" - zajedno su grabili ka prvoj Top 16 pobedi "delije" i njihovi ljubimci na parketu. Tamo, na igralištu, bilo je 20 razlike (40:20) tačno na polovini druge deonice, kada je i postalo jasno da nema leka za asistencije Vilijamsa, dominaciju Marjanovića i doprinos svakog aktera kog je Dejan Radonjić slao na parket svaki put kada bi Obradovićeva ekipa "vezala" dva ili tri pogotka.

U drugo poluvreme se ušlo sa "+18" za domaćina, a ta prednost je dodatno narastala jer se Vilijams i njegovi saigrači nisu opuštali. Čak i kada im se to dešavalo, kao pred kraj treće deonice, Alba bi uspevala da napravi seriju od 8:0 koju je "sekao" Radonjić tajmautima, pa bi se njegovi izabranici brzo vraćali tamo i odakle su pošli kada su publiku digli na noge prvi put.

A ta publika je u transu dočekala kraj meča, pozdravljajući i borbenost Kalinića i Dženkinsa, i požrtvovanje Lazića i Blažiča, i jednog "novog" Dangubića, koji je igrao sa velikom željom i prilično hrabro napadao koš rivala, ali i "starog, dobrog" Vilijamsa kome nije išlo na startu Top 16 faze. Dodate tome i standardno dominantnog Marjanovića u svom i suparničkom reketu, te dopinose kapitena Luke Mitrovića i Cirbesa, i dobijete - prvu Zvezdinu pobedu u drugoj fazi. Sasvim zasluženo, po svemu viđeno, i u ofanzivnom obavljanju zadataka, a naročito kada se radi o defanzivnim.

Sledećeg četvrtka Zvezda će ponovo igrati evroligaški meč u Beogradu, s tim što će ekipu Žalgirisa ugostiti u beogradskoj Areni, i to od 20.45.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvezda dominantno do Top16 prvenca!

Izvor: OkRadio.rs, 30.Jan.2015, 07:45

Košarkaši Crvene zvezde deklasirali su Albu u Pioniru sa 86:69 i tako ostvarili prvu pobedu u 5. kolu Top16 faze u Evroligi. Ekipa Dejana Radonjića je u fantastičnom ambijentu hale Pionir od početka do kraja utakmice dominirala protiv najbolje nemačke ekipe. Već u prvoj deonici crveno-beli...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.